19-09-2012

Ingrid, eigenaar Interieuradviesbureau Huis & Interieur

Waar kennen we jou van? 
Ik heb sinds begin 1999 een interieuradviesbureau. Ook is het mogelijk dat je me op de Woonbeurs hebt gespot, bijv. in de stand van Ariadne At Home, Flors by Heuga of het Interieur Adviesplein, waar ik jarenlang interieuradvies gegeven heb.

Ingrid Huis en Interieur

Hoe ben je in de “woonwereld” terecht gekomen?
Toen mijn jongste kind naar de basisschool ging, wilde ik weer iets gaan doen, had ik geen zin om alleen het huishouden te doen en koffie te drinken met andere moeders. Omdat mijn kinderen het vreselijk vonden om over te moeten blijven, besloot ik een eigen bedrijf op te zetten. Jaren voor dit besluit had ik zelf al de touwtjes in handen tijdens de bouw van ons huis en heb ik er van alles aan gewijzigd. Het leek me dus heel leuk om meer te gaan doen op woon- en interieurgebied.

 Wat betekent “lekker wonen”voor jou?
Lekker wonen betekent voor mij, dat je bij het openen van de voordeur al denkt: heerlijk, ik ben weer thuis. Lekker wonen betekent voor mij ook een thuis, waar je tot rust komt en waar je gezellig met vrienden kunt afspreken.

zithoek met piano

Kun je jouw eigen interieurstijl benoemen?
Mijn eigen interieurstijl  is landelijk met een ietwat klassiek tintje. Het leuke is, dat opdrachtgevers dit ook vaak aan mij vragen. Maar voor opdrachtgevers kan ik mijn smaak volkomen uitschakelen. Ik verplaats mij dan in de opdrachtgever(s) en bedenk een interieur, dat helemaal bij hén past. Het moet immers hun huis worden!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Vroeger” waren dat de woonbladen, maar tegenwoordig kom je allerlei leuks tegen op internet en op de social media. Maar ook dingen als de natuur geven mij inspiratie. Kijk maar eens naar de kleuren, die in de diverse seizoenen in de natuur voorkomen!

 keuken

Ben je trendgevoelig?
Nee, ik ben niet echt trendgevoelig. Iets spreekt me aan of iets spreekt me niet aan. Trends gaan vaak maar kort mee, dus als je mee gaat met trends, doe dat dan in betaalbare zaken, zoals kussens, vazen, e.d.

landelijke woonkamer

Omschrijving van sfeer voor jou?
Sfeer is voor mij onlosmakelijk verbonden met warmte. Warmte van de mensen, warmte van kaarslicht, open haardvuur, e.d. En ook echt in die volgorde. Een interieur kan er nog zo gezellig uitzien met kaarslicht en haardvuur, maar als de mensen niet warm of medemenselijk zijn, wordt het toch niet gezellig.

 keuken en eethoek

In september* kunnen we jouw bijdrage aan het SBS6 programma Leuk Lekker Leven zien op tv, hoe zijn ze bij jou uitgekomen? Moet beslist heel spannend zijn geweest?
Een redacteur van het productiebedrijf maakt een keuze uit een aantal mensen/bedrijven in een bepaalde branche. Je wordt vooral op je portfolio op je website gescreend. Daarna volgt er een gesprek met één van de personen achter het bedrijf. Men wil wel weten of je goed en enthousiast kunt verwoorden wat je doet. Als dat gesprek goed gaat, wordt de opnamedag ingepland. De opnamen waren zeker erg spannend, maar ook wel erg leuk om te doen!

*Let op: uitzenddatum is verschoven!! Uitzending zal naar alle waarschijnlijkheid op 11 november zijn

 

 www.huis-en-interieur.com

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder