25-08-2014

Ingmar & Tanja in hun appartement dertien hoog met weids uitzicht

Samen met mijn man en puppy woon ik dertien hoog in een nieuwbouw appartement in Dordrecht. Wij zijn de eerste bewoners van dit appartement waar we nu ongeveer twee jaar wonen. We hebben een prachtig uitzicht over Nationaal Park de Biesbosch, maar vanuit onze slaapkamer zien we bij helder weer ook de skyline van Rotterdam. Heel divers wonen dus!

wonen in een appartement

loungebank voor balkon

appartement met uitzicht

Het leuke van hier wonen vind ik dat je de seizoenswisselingen heel goed meemaakt. De verkleuring van de bomen in de herfst, als we geluk hebben sneeuw in de winter en in de lente als alle bomen weer groen worden. Het is een lichte woning met een grote schuifpui naar het balkon. We hebben een ruim balkon waar we al heel wat zomeravonden doorgebracht hebben!

We hebben een ruime woonkamer met open keuken. Vanaf de bank hebben we een prachtig uitzicht over het park. Onze hond Rocco heeft ook z´n eigen plekje in de woonkamer. We hebben een oude koffer omgetoverd tot mand, hij voelt zich er helemaal thuis! 

lichte keuken

hout in huis

koffer wordt hondemand

In de slaapkamer en in de werkkamer hebben we ramen tot aan de grond wat het tot een heerlijk licht en ruimtelijk huis maakt. Rocco ligt graag voor de grote ramen naar buiten te kijken. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn en zit dan ook vaak aan mijn bureau in de werkkamer.

licht in de slaapkamer

houten kapstok

industrieele wandlamp

houten ladder voor handdoeken

veilingkist voor tijdschriften

Ik hou ervan om in huis bezig te zijn en om regelmatig de inrichting om te gooien. Mijn inspiratie haal ik onder andere van pinterest, instagram en uit woonbladen. Mijn favoriete winkels zijn Loods 5, Ikea en No. 28.  Ook ga ik graag naar de kringloopwinkel.    

werkplek in huis

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder