14-09-2012

Ingeborg, eigenaresse van woonwebwinkel Wit Zand Grijs

hoorn landelijk interieur wit zand grijs

Waar kennen we jou van?
Jullie kennen me van de webshop WitZandGrijs.nl. Tevens run ik met mijn partner Bed & Breakfast ROOM25 in Haren bij Groningen. Ook werk ik freelance in een exclusieve woonwinkel in Haren, alwaar we meubelen, stoffen en verf van Farrow & Ball verkopen.

Wanneer en waarom heb je besloten een webwinkel te beginnen?
Dat was in 2007. Toen heb ik mijn plannen uitgekristalliseerd en ben stappen gaan zetten om mijn ideeën te realiseren. Het leek me leuk een eigen onderneming in de woonbranche op te zetten. 

landelijk stoer

Je bent ook gastvrouw in je eigen B&B, dat moet vreselijk gezellig zijn, maar ook druk in combinatie met je webshop, lijkt mij een leuke combinatie, klopt dat?
Het is vrij druk ja, zeker in de zomermaanden. Je moet wel voor deze combinatie van jobs flexibel zijn, sociaal, communicatief en snel kunnen schakelen. Maar dat is mij wel toevertrouwd. Ik vind de bedrijvigheid ook wel heel leuk, ik ben nou eenmaal een doener en zit zelden stil. Aard van het beestje...En ik denk dat je werk ook wel een beetje je hobby moet zijn, en als ondernemer is het nu eenmaal hard werken, maar ik doe het graag. 

b&b room 25

Zoveel webshops, zoveel accessoires, hoe krijg je het voor elkaar elke keer weer “anders”te zijn dan willekeurig welke webshop?
Ik houd me erg aan mijn eigen stijl eigenlijk en denk dat veel mensen tegenwoordig toch voor naturellen gaan. Het is tijdloos en je kunt het heel makkelijk met gekleurde accessoires opvrolijken natuurlijk. En naturelle spullen geven rust in een inrichting. Ik heb best hier en daar kleur in huis, maar niet overdadig. Ook verkoop ik woonaccessoires met een stoere touch, en dat vinden mensen ook erg leuk. De manier van wonen is natuurlijk best veranderd in de loop der tijd.  

wit zand grijs foto

Wat betekent “lekker wonen”voor jou?
Lekker wonen betekend voor mij: een opgeruimd huis (wat helaas niet vaak lukt :-)), sfeer en warmte in je huis. Plaids, kussens, muren in een warme tint geschilderd en het buitenleven een beetje naar binnen halen. Hiermee doel ik op geweien, hoornen, huiden etc. Dat is wel erg mijn ding! 

Ik voel me hier altijd erg comfortabel bij, komt denk ik ook omdat ik een buitenmens ben en dol ben op de natuur. Dus ik probeer de natuur een beetje naar binnen te halen.

Kun je je eigen woonstijl benoemen?
Ik zou het willen benoemen als : Landelijk met een stoere touch.

stoere landelijke overloop

Wat is je favoriete plek in huis en waarom?
Uiteindelijk op de bank in de woonkamer met magazines en de tv binnen handbereik. De plek om te relaxen en tot rust te komen. Uiteindelijk zit ik natuurlijk meer op mijn werkplek in onze woonkeuken, maar dat is ook een fijne plek met uitzicht op de landerijen achter ons huis, waar ik  koeien zie, hazen en reetjes.

Wit Zand Grijs heeft net een flinke make- over ondergaan, en dat wil je niet zomaar voorbij laten gaan, wat voor leuks heb je voor ons in petto?
Ik heb diverse akties opgezet, waaronder 2 nachten gratis overnachting in onze B&B ROOM25, klanten kunnen een sjaal winnen via Mrs. Darcy en de 1e 10 klanten die bestelden kregen een kadootje bij hun bestelling. Verder ga ik me nog richten op het maken van wat persberichten. 

Wat zijn hot items voor aankomend herfst/winterseizoen?
De gehaakte poefjes zijn erg leuk die nog binnenkomen, heerlijk als bijzetter of gezellig bij de open haard of houtkachel en er komen mooie oosterse daybedden aan. Mooi om even op te relaxen, ook leuk om mooi te decoreren met kussens of magazines erop of een mooi plaid. Ook verkoop ik sinds kort kunst van schilderes Angelique Weijers. Deze doeken passen ook prachtig in een landelijk interieur met basic tinten. 

landelijk stoere werkplek

is er nog iets dat wij moeten weten ?:)
eeehhhh.... dat ik het leuk vind wat ik tot nu heb opgezet en heel blij ben met altijd alle leuke reacties via Social Media en zo. Dat maakt me altijd een blij en dankbaar mens !

 www.witzandgrijs.nl

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder