18-09-2017

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we onze vensterbanken graag leuk decoreren. Daar waar in veel ons omringende landen vaak gekozen wordt voor de traditionele ‘set-styling’ (twee van elk) durven wij gerust out of the box te denken en gebruiken we onze vensterbanken creatief. Zeker niet allemaal dezelfde bloempotten en we durven het ‘synchroon-patroon’ los te laten. Toch zijn er nog heel wat mensen die dat moeilijk vinden, die een vensterbank hebben die zich er misschien niet voor leent (te smal, of zelfs helemaal niet aanwezig). Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Vensterbankstyling

Neem je vensterbank niet te serieus, maak er geen halszaak van, zoek niet naar perfectie. Juist die imperfecte perfectie en die nonchalante aanpak werkt vaak het beste bij vensterbankstyling. Heb je toch liever wat tips om mee aan de slag te gaan omdat je het elke keer probeert maar uiteindelijk toch niet tevreden bent? Here we go:

  1. Zorg voor een accent. Als de rest van je woonkamer redelijk neutraal is dan kan het heel verrassend uitpakken als je op je vensterbank iets onverwachts neerzet. Gekleurde accessoires of, voor wie durft, schilder je raamkozijn in een opvallende kleur.
  2. Zet niet alles braaf op een rijtje maar cluster je spulletjes. Maak gerust gebruik van diverse afmetingen maar zorg voor eenheid(groep), dat brengt rust en eenheid.
  3. Hou je helemaal níet van kleur dan is het ook erg mooi (en rustig) als je al je accessoires voor de vensterbank in één kleur kiest.
  4. Vind je een volle vensterbank vreselijk? Kies dan voor één eyecatcher met een ondersteunend item. Bijvoorbeeld een mooie plant en een boek ernaast (wees creatief).
  5. Begin met een goede basis, kies als eerste je raambekleding en werk dan later voor je styling vanuit het sfeertje dat ontstaan is door de keuze van je raamdecoratie. Wil je volop gebruik maken van de ruimte op je vensterbank dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een duo rolgordijn op maat. Dat hoef je niet elke keer omhoog en omlaag te laten, dat blijft hangen én biedt de mogelijkheid om naar buiten te kunnen blijven kijken. Vaak zie je dat mooie raamdecoratie weinig extra styling meer nodig heeft, zeker niet als je voor een kleurtje kiest.

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder