15-03-2013

Ellen, creatieve duizendpoot die van Elke dag een Feestje maakt

Je bent een creatieve duizendpoot! Wat vindt je het leukste aan het bezig zijn met je handen?

Nou, duizendpoot is misschien wat overdreven, maar ik geef toe dat ik vaker dan de gemiddelde mens m'n creatieve plannen probeer om  te zetten in iets concreets. Daarnaast klopt 't wel dat ik behoorlijk veelzijdig ben. Fotografie, stempels gutsen, textiel verven, servies beschilderen, punniken, oude meubeltjes opknappen zijn o.a. dingen waar ik mee bezig ben. Er is altijd  wel iets waar ik geïnspireerd door raak. Soms is het het seizoen, aankomende feestdagen, verjaardagen, dingen die mijn kinderen doen of bijvoorbeeld ook door dingen die ik in magazines tegenkom. Tegenwoordig ben ik veel bezig op Instagram. Hier plaats ik foto's van de dingen die ik maak, foto's van m'n kinderen of van m'n interieur. Eigenlijk alles waar ik blij van word en waarvan ik hoop dat 't ook anderen 'n blij momentje bezorgd. Sinds 'n tijdje kriebelt het gevoel dat ik m'n creatieve uitspattingen iets serieuzer wil gaan inzetten. Immers, thuis beginnen er wat huisgenoten (lees: man, 2 zoontjes & kat ) te protesteren tegen alle kleuren, kunstwerkjes en dagelijkse veranderingen. Hoe dat precies vorm moet gaan krijgen, weet ik nog niet helemaal. Om iets serieus op poten te zetten, vind ik dat je heel zeker moet zijn van je 'produkten' en uniek moet zijn. Sinds kort probeer ik mezelf wat meer te profileren en anders te zijn dan anderen  door bijvoorbeeld fluorkleuren te gebruiken. Wat ik ook heel leuk vind is om bezig te zijn met allerlei zaken die te maken hebben met het aankleden  van feestjes. Dat kan variëren van  een originele uitnodiging, persoonlijke taart of cupcakes, traktaties,slingers,  gifttags, gepersonaliseerde cadeautjes, bedankjes en kaarten.

gifttags met neon

servies met teksten

Ben je altijd al zo creatief geweest?

Mijn moeder zegt altijd van wel. Als klein meisje was ik altijd aan het tekenen. Ook won ik regelmatig kleurwedstrijden, kan ik me herinneren.Daarmee is vast mijn perfectionisme aangewakkerd, want tevreden ben ik niet snel hoor! Op de HAVO heb ik nog examen gedaan in kunstgeschiedenis&tekenen en ik had hierin graag verder gegaan. Alleen dacht ik niet dat ik ook later m'n geld zou kunnen gaan verdienen, dus koos ik een heel andere richting: Ik ben SPH gaan doen en heb m'n creativiteit in de ijskast gezet. Inmiddels ben ik al bijna 10 jaar afgestudeerd en ook al zo lang aan het werk als pedagogisch medewerker bij een zorginstelling voor jeugdigen. Pas vanaf m'n 30e is de creativiteit weer  gaan kriebelen en heb ik nu het idee aan een inhaalslag bezig te zijn.

gedecoreerde taart

holland taart taart decoreren

Dat kriebelen begon nadat ik een workshop 'taarten decoreren' heb gedaan. Ik schatte in dat ik dit zelf ook kon en misschien zelfs beter. Ik heb direct een hoop benodigdheden aangeschaft en ben aan de slag gegaan. Inmiddels zijn er flink wat taartencreaties uit m'n handen gekomen. De laatste tijd doe ik dit wat minder, doordat ik merk dat voor mij de uitdaging er grootendeels af is nu meer en meer vrouwen deze hobby hebben.

De afgelopen tijd ben ik voornamelijk bezig met papieren knutsels, interieur en de kinderkamers.

robot jongenskamer diy

zelf dekbedovertrek decoreren

Doe je er beroepsmatig iets mee?

In mijn werk met pubers met een verstandelijke beperking gebruik ik ook zeker een bepaalde mate van creativiteit, maar met name in gesprekstechnieken, het vinden van oplossingen voor maatschappelijke of persoonlijke problemen waar zij in hun alledaagse leven mee te maken krijgen. En natuurlijk geef ik hen wel eens een workshop in het een of ander. Laatst hebben we een muur vol quotes gemaakt.

foto's  aan de muur

De dingen die je maakt kunnen je interieur natuurlijk meteen een stuk persoonlijker maken, kijk jij naar trends als je iets maakt?

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dat niet zou doen. Magazines en tijdschriften als VT-wonen, 101 woonideeen, FLOW heb ik standaard in huis. Hieruit haal ik vaak inspiratie, al vind ik het niet leuk om dingen klakkeloos over te nemen. Vaak  vind  ik het juist een uitdaging om  een soortgelijk resultaat te behalen , maar met 'n  vrij low-budget. Dit is ook wat ik de kick vind bij het inrichten van de kamers voor mijn kinderen. Mijn jongste zoontjes kamer heeft laatst 'n compleet nieuwe look gekregen met 'n budget van  zo'n €200,-. Accessoires, kleuren en materialen probeer ik af te stemmen binnen 'n bepaald thema. In dit geval was het thema 'robots in space'

bloempot met gezichtbloempot met gezicht

vaasje in neon

dienblad met lentedecoratie

pompoms

trapdecoratie

Uitvinding van de eeuw volgens jou? (op creatief gebied)

Zonder twijfel:   Masking Tape! Met die Japanse tape kun je in 'n mum van  tijd  allerlei voorwerpen of ruimtes een compleet nieuwe sfeer geven, maar ook cadeaus een persoonlijke touch geven. Bovendien is het te verkrijgen in allerlei kleuren en printjes. Juist daardoor  is het ook één van mijn grootste verslavingen  geworden

maskingtape

 

Kun je een paar leuke shops noemen waar jij je benodigdheden vandaan haalt?

Op het gebied van

taarten:  www.deleukstetaarten.nl

Frøbelen:  www.buitendelijntjesshop.com, www.vlindersinjebuik.eu, www.Bl-ij.nl

Interieur: www.loulechien.com, www.wonenmetlef.com

hippe paasdecoratie

 

Wij zijn enthousiast over de dingen die je maakt, maar stel nou dat een(of enkele) van onze lezers net zo enthousiast is, maar niet handig is op creatief gebied….ben jij redder in nood? M.a.w. kunnen de mensen bij je bestellen?

Wie weet! Vragen staat vrij en ik zou niets liever willen dan dat mensen mijn creaties waarderen en ook zelf willen hebben.., dus: JA!

[email protected]

 

 

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder