18-08-2022

Eettafel anders - ovale tafel op maat

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons intensief gebruikt als niet zo ergonomische werkplek, (Zoom) vergadertafel en huiswerkplek. Het is een ware multitasker én absoluut ook een sfeermaker. Het is weer eens wat anders, de ronde vormen doorbreken de veelal strakke lijnen in huis. Welke ovale vorm bij jou past? We hebben vier soorten op een rij gezet!

 

Eettafel anders – ovale tafel op maat

 

Ovale tafel kiezen

Zelfs als je besloten hebt dat je een ovale eettafel wil zijn er nog keuzes te maken want, wélke ovale variant vind je het leukste/mooiste/stoerste/stijlvolste? Om je op weg te helpen hebben we 4 varianten van de ovale tafel voor je op een rijtje gezet. Allemaal zijn ze prachtig, welke past bij jou?

  • Standaard ovaal: de meest klassieke vorm, de vorm waar de meeste mensen meteen aan denken als je het hebt over ovale tafels. Standaard ovaal betekent overigens niet dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. Dat hoeft zeer zeker niet! Je kunt nog altijd de ‘vorm’ bepalen. Denk dan aan de kromming van de ronde vorm bijvoorbeeld, wordt het een slanke ovale tafel of een wat ‘boller’ exemplaar. Houd er rekening mee dat je voor bijvoorbeeld zes stoelen/personen een net wat grotere tafel moet kiezen dan wanneer het een rechthoekige tafel zou zijn. Een mooie, stijlvolle ovale tafel. Organische vormen zijn helemaal de trend en ze brengen vaak meer gezelligheid door de ronde vorm. Iedereen aan tafel kan de rest wat beter zien en dan maakt met elkaar kletsen gezelliger!
  • Deens ovaal: nog nooit van gehoord? Deens ovaal is klassiek ovaal maar met een twist.  Er kan zomaar ineens een scherpe bocht in het tafelblad zitten. Speels en gedurfd. Design met een knipoog.
  • Half ovaal: je zou denken een halve ovale tafel, aan één kant recht en aan de andere kant ovaal. Dat is dit niet! Een half ovale tafel is minder rond dan de standaard ovale eettafel. Lijkt bijna rechthoekig maar dat is ‘ie zeker niet. Glooiend van vorm maar toch strak, een mooie combi!
  • Halve cirkel: deze tafel combineert strakke rechte en ronde lijnen. Het is een rechthoekige tafel maar dan met afgeronde uiteinden. De lengte van de tafel is strak en recht, het uiteinde bol (halve cirkel). Je stoelen staan het mooiste aan de lange rechte kant.

 

Eettafel anders – ovale tafel op maat

 

Voordelen van een ovale eettafel

Wij hier op de redactie zijn absoluut fan. De ietwat klassieke vorm brengt meteen meer sfeer en karakter met zich mee. Als je naast praktisch ook stijl belangrijk vindt dan is een ovaal model echt weer eens wat anders. Een klassieker (denk aan de Queen Ann achtige notenhouten tafels in hoogglans) maar dan wel in een moderne jas! Er zijn ook zeker voordelen te noemen, punten die een ovale tafel voor heeft op een rechthoekig model.

  • Aan een ovale tafel kunnen doorgaans meer mensen aanschuiven.
  • De ronde vorm brengt gezelligheid en doorbreekt de voornamelijk rechte lijnen in je interieur.
  • Heeft géén scherpe hoeken/randen. Zeker in een gezin met kinderen kan dat flink wat tranen schelen.

De perfecte kleur hoeslaken voor jo...

De slaapkamer is het persoonlijke domein waar een oase van rust en comfort aanwezig dient te zijn. De keuzes die je maakt bij het inrichten van het slaapvertrek zijn van grote invloed op de sfeer. Een onderdeel dat heel vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel degelijk een de stempel op een positi...

Lees verder

Combineer vintage charme met modern...

Waar geschiedenis morgen ontmoet: Tijdloze keukens ontwerpen  Een keuken is niet alleen een ruimte om te koken; het is een levende herinnering aan gedeelde maaltijden, gelach en uitgewisselde verhalen. Als hart van het huis verdient de keuken een vleugje geschiedenis en toekomst. Bij Kruit...

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

  Zonne-energie is steeds populairder. Zeker met de wisselende energieprijzen en het toenemende verbruik door de opkomst van bijvoorbeeld elektrische auto’s. Zonnepanelen bieden niet alleen een schone en hernieuwbare energiebron, maar kunnen ook aanzienlijke besparingen op de energiereken...

Lees verder

Screendoek op maat: de perfecte opl...

Het gebruik van zonwering is een uitstekende manier om ongemakkelijke hitte binnenshuis te verminderen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals rolluiken, markiezen, screens, luifels en screendoeken. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar als je op zoek bent naar een optie die sp...

Lees verder