18-08-2022

Eettafel anders - ovale tafel op maat

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons intensief gebruikt als niet zo ergonomische werkplek, (Zoom) vergadertafel en huiswerkplek. Het is een ware multitasker én absoluut ook een sfeermaker. Het is weer eens wat anders, de ronde vormen doorbreken de veelal strakke lijnen in huis. Welke ovale vorm bij jou past? We hebben vier soorten op een rij gezet!

 

Eettafel anders – ovale tafel op maat

 

Ovale tafel kiezen

Zelfs als je besloten hebt dat je een ovale eettafel wil zijn er nog keuzes te maken want, wélke ovale variant vind je het leukste/mooiste/stoerste/stijlvolste? Om je op weg te helpen hebben we 4 varianten van de ovale tafel voor je op een rijtje gezet. Allemaal zijn ze prachtig, welke past bij jou?

  • Standaard ovaal: de meest klassieke vorm, de vorm waar de meeste mensen meteen aan denken als je het hebt over ovale tafels. Standaard ovaal betekent overigens niet dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. Dat hoeft zeer zeker niet! Je kunt nog altijd de ‘vorm’ bepalen. Denk dan aan de kromming van de ronde vorm bijvoorbeeld, wordt het een slanke ovale tafel of een wat ‘boller’ exemplaar. Houd er rekening mee dat je voor bijvoorbeeld zes stoelen/personen een net wat grotere tafel moet kiezen dan wanneer het een rechthoekige tafel zou zijn. Een mooie, stijlvolle ovale tafel. Organische vormen zijn helemaal de trend en ze brengen vaak meer gezelligheid door de ronde vorm. Iedereen aan tafel kan de rest wat beter zien en dan maakt met elkaar kletsen gezelliger!
  • Deens ovaal: nog nooit van gehoord? Deens ovaal is klassiek ovaal maar met een twist.  Er kan zomaar ineens een scherpe bocht in het tafelblad zitten. Speels en gedurfd. Design met een knipoog.
  • Half ovaal: je zou denken een halve ovale tafel, aan één kant recht en aan de andere kant ovaal. Dat is dit niet! Een half ovale tafel is minder rond dan de standaard ovale eettafel. Lijkt bijna rechthoekig maar dat is ‘ie zeker niet. Glooiend van vorm maar toch strak, een mooie combi!
  • Halve cirkel: deze tafel combineert strakke rechte en ronde lijnen. Het is een rechthoekige tafel maar dan met afgeronde uiteinden. De lengte van de tafel is strak en recht, het uiteinde bol (halve cirkel). Je stoelen staan het mooiste aan de lange rechte kant.

 

Eettafel anders – ovale tafel op maat

 

Voordelen van een ovale eettafel

Wij hier op de redactie zijn absoluut fan. De ietwat klassieke vorm brengt meteen meer sfeer en karakter met zich mee. Als je naast praktisch ook stijl belangrijk vindt dan is een ovaal model echt weer eens wat anders. Een klassieker (denk aan de Queen Ann achtige notenhouten tafels in hoogglans) maar dan wel in een moderne jas! Er zijn ook zeker voordelen te noemen, punten die een ovale tafel voor heeft op een rechthoekig model.

  • Aan een ovale tafel kunnen doorgaans meer mensen aanschuiven.
  • De ronde vorm brengt gezelligheid en doorbreekt de voornamelijk rechte lijnen in je interieur.
  • Heeft géén scherpe hoeken/randen. Zeker in een gezin met kinderen kan dat flink wat tranen schelen.

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder

Ruimtebesparende oplossingen voor e...

Wonen in een klein appartement of huis kan soms een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn tal van slimme en stijlvolle manieren om je ruimte optimaal te benutten. Hier zijn enkele ruimtebesparende oplossingen die je kunnen helpen om je interieur te transformeren.     1. Mu...

Lees verder

4 redenen om te kiezen voor een ron...

Bij het inrichten van een eetkamer is de keuze van je eettafel een belangrijke overweging. Terwijl rechthoekige tafels vaak de standaard zijn, wint de ronde eettafel steeds meer populariteit vanwege zijn voordelen en veelzijdigheid. In dit artikel staan 4 redenen op een rijtje waarom een ronde tafel...

Lees verder