08-04-2016

Een zwembad in je tuin: waar moet je op letten?

Een opblaaszwembadje is leuk. Daar kunnen je kinderen uren plezier van hebben. Maar misschien vind je het zelf ook wel leuk om af en toe een baantje te trekken? Is het niet voor je plezier, dan is het misschien wel goed voor je conditie! Maar waar moet je op letten bij het aanleggen van een zwembad in je tuin? We geven je graag een aantal tips.

 

Een zwembad in je tuin

 

Locatie

Allereerst is het belangrijk om goed te kijken naar wat de meest ideale plek is om je zwembad aan te leggen. Dat zal voornamelijk met de ruimte in je tuin en met de inval van zonlicht te maken hebben. Want als je regelmatig buiten wilt gaan zwemmen, is het wel zo prettig als de zon het water alvast lekker voorverwarmt. Bovendien is wat zonneschijn ook fijn als je nat uit het zwembad stapt.

Is de ligging van je tuin eigenlijk niet ideaal voor een zwembad omdat er bijvoorbeeld alleen maar schaduw is? Dan zou je kunnen overwegen om een overdekt zwembad aan te leggen. Door rondom het zwembad een soort kas van glas te bouwen, weet je zeker dat het binnen heerlijk warm is. Met een uitschuifbaar dak tover je het binnenzwembad in een handomdraai om in een buitenzwembad. En, nog een bijkomend voordeel, je hoeft nooit blaadjes uit je zwembad te scheppen!

 

Soort zwembad

Het materiaal van je zwembad bepaalt voor een groot deel hoeveel onderhoud je er tussendoor aan hebt. Wanneer je voor een opbouwzwembad kiest, hoef je niet te graven. Je kunt het zwembad in de winter eenvoudig afbreken en volgende zomer gewoon weer op dezelfde of een andere plek opbouwen. Opbouwzwembaden zijn in verschillende modellen en maten verkrijgbaar, zelfs tot 10 meter lang. Een opbouwzwembad is als opblaasbare variant te koop, maar ook van metaal en hout. Dit zijn goed betaalbare opties die er ook nog eens stijlvol uitzien in je tuin.

Wil je je zwembad toch liever ingraven, dan koop je alle materialen los. Denk hierbij aan bodemputten, trapjes, verlichting, thermometers, skimmers en inspuiters. Het inbouwen kun je zelf doen maar ook uitbesteden. Hier hangt uiteraard een iets duurder prijskaartje aan maar dan ben je ook verzekerd van een deskundig ingegraven zwembad.

 

Duurzaamheid

Als je investeert in een zwembad, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Keramisch composiet bijvoorbeeld is kleurecht, krasbestendig en goed afgesloten voor grondwater. Naast het juiste materiaal, moet je ook de isolatie niet vergeten. Door het zwembad goed te isoleren, bespaar je op energiekosten voor het verwarmen van je zwembadwater.

Een zwembad in je tuin is in iedere prijsklasse en voor elk budget beschikbaar. Wil je het meteen groots aanpakken maar laat je portemonnee dat niet toe? Lenen is ook een optie. Bijvoorbeeld bij een kredietverstrekker als Findio. Je kunt vrijblijvend verschillende offertes aanvragen en ontdekken of je die langgekoesterde droom van een eigen zwembad in je achtertuin kunt verwezenlijken.

Tips voor een kindvriendelijk maar ...

Wanneer je kinderen hebt, hoeft dat niet te betekenen dat je je hele huis moet aanpassen of dat je interieurstijl eronder lijdt. Je kunt namelijk alsnog een prachtige en stijlvolle ruimte creëren die tegelijker tijd ook praktisch en veilig is voor je kids. In deze blog delen we tips over het ki...

Lees verder

Het perfecte boxspring bed voor kle...

Kleine ruimtes inrichten kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het kiezen van het juiste bed. Een boxspring bed staat bekend om zijn comfort en luxe, maar hoe past dit in een kleine slaapkamer? In deze blog delen we handige tips om een boxspring bed optimaal te benutten in een kleine ruimte...

Lees verder

Waarom een designbank altijd past -...

Tijdloos en past altijd. Hoe kan het toch dat designmeubelen eigenlijk altijd wel passen? Elk interieur knapt enorm op van een design item. Designbanken kunnen in bijna alle trends wel mee. Wie kent ze niet, de designklassiekers die nog steeds enorm geliefd zijn bij interieurliefhebbers? Denk aan bi...

Lees verder

Dit kan een waterontharder voor jou...

Natuurlijk kunnen we in Nederland blij zijn met de toegang tot schoon drinkwater. Maar wist je dat er nog steeds verschillen bestaan in de kwaliteit van drinkwater per regio? En wist je dat dit niet alleen effect heeft op het water dat je drinkt, maar ook op het water waarmee je schoonmaakt en douch...

Lees verder