28-02-2024

Een stijlvolle trap? Een snelle traprenovatie voor een moderne verbinding tussen twee verdiepingen.

Voor velen een doorgangsruimte om van beneden naar boven en vice versa te gaan. Voor sommigen een uitdaging omdat de helft van alle treden altijd vol rommeltjes ligt die nog mee naar boven moeten. Je trap is onderdeel van je interieur en verdient meer liefde en aandacht! Als je oude trapbekleding versleten is lijkt het zo eenvoudig om alles eraf te trekken. Op zich is dat eraf halen niet het probleem, maar wat leg je er dan weer op? Ga je het zelf doen of laat je het doen? Onderschat de klus niet. Vaak schrik je van de staat van de trap als deze eenmaal kaal is. Als een traprenovatie aan de orde is kun je een paar dingen doen om de verbinding tussen boven en beneden stijlvol en veilig te maken.

 

Een stijlvolle trap? Een snelle traprenovatie voor een moderne verbinding tussen twee verdiepingen.

 

Moderniseer je oude trap, upgrade je trap en trapgat, investeer in je woning.

Traprenovatie of alleen opnieuw bekleden? Het ligt natuurlijk aan de staat van je oude trap. Soms kun je volstaan met het opschuren van de trap en deze voorzien van een nieuwe laag verf. Nadeel is wel dat dit onderhevig is aan slijtage en je deze klus dus om de paar jaar opnieuw moet doen. Nieuw tapijt op de trap is ook een optie, lekker warm aan de voeten. Je kunt een middenweg kiezen door de trap te schilderen en te laten voorzien van een traploper.

 

Een stijlvolle trap? Een snelle traprenovatie voor een moderne verbinding tussen twee verdiepingen.

 

Is je oude trap echt wel aan een flinke opknapbeurt toe dan is traprenovatie misschien een betere oplossing voor je. Geen schuur- en plamuurwerk voor jou. Niet dagen steeds een traptrede over moeten slaan omdat er net geschilderd is. Stofvrij maken is een fluitje van een cent, wat bij tapijt op de trap dus zeker niét zo is.  Je geeft het complete trapgat, je hal en overloop, je trap én natuurlijk je complete interieur een stijlvolle upgrade. Grote, zeer prettige, bijkomstigheid voor hen die niét geboren zijn met twee rechterhanden en snel een prachtig resultaat willen is, het wordt voor je gedaan (meestal zelfs binnen een dag). Dat is niet het enige voordeel van het renoveren van je trap, de punten hieronder maken de optie nóg aantrekkelijker:

  • Betaalbaarheid – mee eens, het is géén budgetoplossing. Maar, als je trap dusdanig beschadigd is dat er óf een nieuwe trap moet komen óf je deze compleet moet laten renoveren is dit laatste de meest voordelig keuze. Je oude trap kan blijven zitten, er wordt niét gesloopt en elke trede wordt helemaal opnieuw bekleed. De complete trap wordt voorzien van nieuwe overzettreden, stootborden en wangen. Het eindresultaat is een moderne, duurzame, veilige trap. Je hebt er bijna geen onderhoud aan (alleen schoonhouden), ook dát scheelt geld (en tijd).
  • Duurzaamheid – je verlengt als het ware de levensduur van je oude trap. Door de versleten treden te bekleden krijgen ze een tweede leven. Als je trap verder nog stevig is hoeft deze er niet uit, nieuwe overzettreden doen wonderen!
  • Voor elke interieurstijl – Gaat je voorkeur uit naar een klassieke uitstraling voor je trap of kies je liever voor iets moderns? Je trap kan in elke stijl bekleed worden en je kunt het totaalplaatje helemaal afmaken met dingen als bijvoorbeeld een zwarte rvs-trapleuning, ledverlichting onder de treden etc.
  • Snel gerealiseerd – als je het vergelijkt met het compleet schuren en schilderen van je trap of het leggen van een nieuw tapijt is het laten renoveren met overzettreden een snelle klus. De vakman komt het voor je inmeten en de installatie is vaak al binnen een dag gerealiseerd. Minimale overlast, maximaal resultaat.
  • Maatwerk – elke trap is anders, de vakman komt niet voor niets elke trap opnieuw inmeten en kijken wat er eventueel extra nodig is om het project tot een perfect einde te kunnen brengen. Ook als je ongebruikelijke afmetingen hebt, een open trap of een trap met meerdere ‘bochten’, de vakman biedt maatwerk.

 

Een stijlvolle trap? Een snelle traprenovatie voor een moderne verbinding tussen twee verdiepingen.

 

Wat het moeilijkste voor jou gaat zijn? Uitzoeken welke look je het mooiste vindt!

 

 

 

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder

De juiste reiniging voor jouw houte...

Hey daar! Ben je op zoek naar de beste manieren om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden? Goed nieuws, want ik heb hier wat handige tips voor je! Of je nu een parketvloer of een ander type houten vloer hebt, met deze reinigingsmethodes kun je je vloer weer laten stralen. Laten we aan de ...

Lees verder

Richt je kantoor in met de juiste s...

Als het gaat om het inrichten van een werkruimte, is het kiezen van de juiste stoelen van essentieel belang. Stoelen kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en productieve werkomgeving en een ongemakkelijke en afleidende plek. In dit blogartikel zullen we drie soorten stoelen bespreken die...

Lees verder