educatief opbergen
Vroeger hanteerde men een goede manier van voedingsmiddelen bewaren maar met de intrede van de moderne Keukens zoals wij die kennen gingen we sorteren en groeperen. Pasta en brood bijelkaar en de rest verspreidt door de koelkast. Potten en zakken kwamen weer elders in de kast en zo raakte onze voeding verspreidt door de keuken en was er geen duidelijk en leerzaam overzicht meer. Met dit opbergmeubel voor voeding is het juiste systeem weer mogelijk!
Het is gebaseerd op de zgn. food guide pyramid: meer ruimte aan dat wat we beslist moeten eten, wat goed en belangrijk voor ons is en een bijrol voor de overige produkten. De achterliggende gedachte is je bewuster te maken van gezonde en juiste voeding en de mogelijkheid van combineren met voedsel op een gezonde manier.
Er zijn ruimtes voor granen, pasta en brood , een lade voor de groenten die in het donker bewaard moeten worden(al dan niet in een terracotta doos). Ook is er aparte ruimte voor eieren, specerijen, het drogen van kruiden, peulvruchten en alles met een bepaalde volgorde en logica
Dat bewustwording ook mooi kan zijn laten ze zien in het op het oog modulaire systeem, de frisse gele kleur en het gebruik van pure materialen als hout en terracotta. Dit opbergmeubel voor levensmiddelen past dan ook perfect in een “mindful” interieur, alle zintuigen worden geprikkeld en alles komt bijelkaar. Voeding en design want eigenlijk hóórt alles gewoon bijelkaar!
http://www.fridayproject.it