26-09-2014

DHZ tip - herfststuk met rozenbottels

 

DHZ tip- de herfst in met rozenbottels

“Of je misschien een gastblog wil schrijven voor inspiratie-interieur.nl”, vroeg Lynda aan me. Ze was al een tijdje op zoek naar een bloemist die een blog wilde schrijven over bloemen / planten of iets wat daar mee te maken heeft.

Ik? Huh, weet je het zeker? Zou ik dat wel kunnen? Eng, maar vooral: wat een ontzettende leuke uitdaging en super leuk dat ze mij vroeg, dús ik ga het gewoon doen. En of ik het kan? Dat is aan jullie :) Tweede ding was wel: wat ga je dan doen Judith? Gelukkig was ik er snel uit. Ik merk dat mensen de herfst een leuke maand vinden met alle bessen en bottels. Dus een mooi onderwerp voor een DIY!

herfststuk met rozenbottels

Aan de slag ging ik, met mijn spulletjes en camera. En na elke stap heb ik een foto gemaakt zodat het hopelijk makkelijk te volgen en dus zelf te maken is. Ik heb twee verschillende potjes gemaakt: één met alleen bottels, en één waarin ook een hortensia is verwerkt.

Verzamel eerst de volgende spullen:

  • Bottels en/of besjes
  • Oase
  • Mesje of snoeischaar
  • Potje
  • Hortensia

 We beginnen met het potje waarin alleen de bottels zitten.

rozenbottels in huis

Dit zijn de bottels die ik heb gebruikt. Het is leuk als het verschillende besjes of bottels zijn met verschillende grootte. Wil je geen oranje, kun je natuurlijk ook roze nemen. Alleen is daar wel minder keuze in. Een mix is ook erg leuk.

herfststukje maken

Welk potje je neemt maakt eigenlijk niet uit, maar omdat je nu veel van die terracotta potjes ziet en ik ze erg leuk vind staan bij de bottels heb ik deze genomen. Ook zijn deze helemaal niet duur.

Een wit potje zou ik zelf niet zo snel doen, dat is zo hard tegen de warme kleuren van de bottels. Maar eventueel oranje, (donker)groen, grijs of zwart kunnen ook goed.

Let er op dat veel potjes niet waterdicht zijn. Omdat er straks nat oase in gaat moet je daar wel rekening mee houden. Terracotta potjes zijn gemaakt voor buiten, dus daar zit zelfs een gaatje in de onderkant. Om hem waterdicht te maken heb ik er een plastic zakje in gedaan en daar de oase op. Heb je dunne zakjes kun je er ook twee in doen voor de zekerheid.

We gaan beginnen met het oase in de potjes doen. Snijd een stukje van de droge oase af, zo groot als je nodig denkt te hebben. Leg dit in een emmer of bak met water zo hoog als het blok oase. Het moet zichzelf vol zuigen, dus duw het nooit onder water.

Als het zich heeft volgezogen kun je het voorzichtig in de potjes duwen. Als het te groot is snijd er dan een stukje af, maar duw niet zo hard dat er gaten in het oase komen. Snijd de hoekjes er af zodat het iets ronder is.

 zelf een herfststukje maken

Als het goed is ziet het er ongeveer zo uit.

Nu gaan we beginnen met de bottels in de oase te doen. Zelf heb ik hier een handschoen voor gebruikt omdat deze verschrikkelijk prikken. Haast niet met blote handen te doen. (Hallo, ik ben een vrouw, en een beetje nette handen is wel zo leuk ;))

Begin met de grote rozenbottels en verdeel ze in een rondje over de oase. Ik had er twee, maar drie is eigenlijk makkelijker te verdelen. Vier kan ook, dan steek je er één in het midden bovenin en drie er een stukje onder omheen als rondje.
Steek ze niet kort op het oase en stap een paar meter naar achter om te kijken of het wel in verhouding is met het potje. Omdat je er zo dicht bovenop zit, steek je snel te kort en kom je er aan het eind achter dat het bolletje veel te klein is in vergelijking met het potje. Kijk daar af en toe van een afstandje naar. Kijk dan ook of je nog mooi rond aan het steken bent.

herfststukje maken

herfststukje maken

Dan de iets kleinere besjes, daarmee doe je eigenlijk hetzelfde. Hier en daar ertussen steken. De allerkleinste besjes gebruik je eigenlijk om de overgebleven gaatjes te vullen. Nu steek je het eigenlijk zo vol dat je de oase niet meer ziet.

Dan het potje waar ook de hortensia in verwerkt is. Bij deze heb ik een kleiner potje gebruikt, maar dit kan natuurlijk ook in een grotere. Deze is goed te doen als je wat minder bottels hebt en / of een hortensia uit de tuin kunt gebruiken. Je hebt dan wel een stevige hortensia nodig, want anders is het heel lastig in de oase te prikken.

herfststukje maken met hortensia

herfststukje maken

Je begint met de kleine plukjes hortensia rond in het oase te steken. Niet helemaal vol, al is het lekker als je wel wat plukjes op de rand van het potje doet. Dan is het plastic zakje al mooi weggewerkt.

Nu kun je de gaatjes opvullen met de besjes die je hebt. Ook kun je wat kleinere besjes eruit laten steken, zodat het wat speelser wordt. Die kun je ook gewoon tussen de hortensiaplukjes steken.

Zie je de oase (zo goed als) niet meer? Dan ben je klaar!! Inpakken of neerzetten :)

herfst in huis

herfststukje maken

De bottels drinken het water in de oase op en gaan daarna indrogen. Je kunt hier dus heel lang plezier van hebben!
Ik hoop dat je het leuk vond en alles snapte. Heb je dit geprobeerd en is het gelukt? Laat het me weten en zien via Instagram! @judith_slagter of op mijn blog Judith Slagter

 

 

 

 

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder

Hoe maak je een mooie en gezellige ...

Of je nu een klein of een groot balkon hebt: het is leuk om er een fraaie plek van te maken. Je kunt je balkon immers zien als de ideale locatie om te ontspannen. Kom er tot rust, geniet er van momentjes voor jezelf. Met een goed boek en een kop koffie erbij. En met een gezellige styling om je heen!...

Lees verder

Zo kleed je je huis fleurig aan

Waarschijnlijk heb je de aankleding van je woning tiptop in orde. Misschien heb je wel een specifieke interieurstijl uitgekozen of heb je gewoon meubelen en decoraties gekocht die je mooi vond. Toch mist er nog iets van levendigheid in je huiskamer. We geven je graag een paar tips om wat kleur en fl...

Lees verder