31-05-2021

Deurmat kopen: hier moet je op letten

Een goede deurmat is veel belangrijker dan je denkt. Het zorgt ervoor dat er minder vuil naar binnen komt en dat de schoenen droog worden. Hierdoor hoef je minder vaak schoon te maken en gaat de vloer een stuk langer mee. Zand, vocht en vuil kan een vloer namelijk snel beschadigen. Bijvoorbeeld wanneer het onder de poten van een meubelstuk terechtkomt en dus flink gaat schuren. Neem daarom zeker eens de moeite om écht een kwalitatieve deurmat aan te schaffen. In het onderstaande artikel lees je waar je op moet letten.

 

 

1. Binnenmat of buitenmat

Bepaal eerst of je op zoek bent naar een mat voor binnen of buiten. Je kunt een mat niet zomaar op een willekeurige plek neerleggen. Het materiaal moet geschikt zijn voor de omgeving en passen bij de functie. Buitenmatten kunnen bijvoorbeeld goed tegen vocht en zijn gemaakt van een grof materiaal. Binnenmatten zijn vaak wat dunner en zachter.

 

2. Functie van de deurmat

Ga na wat de belangrijkste functie van jouw nieuwe deurmat is. Wil je vooral vuil buiten de deur houden of is vocht het grootste probleem? Per functie kun je een geschikte mat vinden. Zo is een schoonloopmat door de stugge vezels erg geschikt om vuil onder de schoenen vandaag te schrapen. Een droogloopmat is door de zachte vezel juist beter in het absorberen van vocht.

 

3. Geschikt formaat

Let bij het aanschaffen van een deurmat goed op het formaat. Voor het beste resultaat kun je een mat op maat laten maken bij Mattador. Zo weet je zeker dat de deurmat de perfecte afmetingen heeft. Vooral als je de mat in een uitsparing in de vloer wil leggen, is het heel belangrijk om exact het juiste formaat te vinden.

 

4. Verzonken of op de vloer

Zoals je bij punt 3 al las, is het mogelijk om een deurmat in een uitsparing van de vloer te leggen. Dit wordt ook wel een verzonken deurmat genoemd. De mat loopt vrijwel naadloos over in de vloer voor een stijlvol effect. Tip: check ook altijd wat de dikte van de mat is. Je kunt eventueel een rubberen opvulmat bovenop de vloerisolatie leggen om het geheel wat dikker te maken. Natuurlijk is het ook prima om de nieuwe mat simpelweg op je laminaatvloer of gietvloer te leggen.

 

5. Uiterlijk van de deurmat

Ook het uiterlijk van de mat is niet geheel onbelangrijk. Het is nou eenmaal mooier als de kleur aansluit op jouw interieurstijl. Als je gaat voor een vloermat op maat, heb je direct de keuze uit allerlei kleuren. Het is zelfs mogelijk om een deurmat te laten bedrukken met een logo of tekst!

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder