31-05-2021

Deurmat kopen: hier moet je op letten

Een goede deurmat is veel belangrijker dan je denkt. Het zorgt ervoor dat er minder vuil naar binnen komt en dat de schoenen droog worden. Hierdoor hoef je minder vaak schoon te maken en gaat de vloer een stuk langer mee. Zand, vocht en vuil kan een vloer namelijk snel beschadigen. Bijvoorbeeld wanneer het onder de poten van een meubelstuk terechtkomt en dus flink gaat schuren. Neem daarom zeker eens de moeite om écht een kwalitatieve deurmat aan te schaffen. In het onderstaande artikel lees je waar je op moet letten.

 

 

1. Binnenmat of buitenmat

Bepaal eerst of je op zoek bent naar een mat voor binnen of buiten. Je kunt een mat niet zomaar op een willekeurige plek neerleggen. Het materiaal moet geschikt zijn voor de omgeving en passen bij de functie. Buitenmatten kunnen bijvoorbeeld goed tegen vocht en zijn gemaakt van een grof materiaal. Binnenmatten zijn vaak wat dunner en zachter.

 

2. Functie van de deurmat

Ga na wat de belangrijkste functie van jouw nieuwe deurmat is. Wil je vooral vuil buiten de deur houden of is vocht het grootste probleem? Per functie kun je een geschikte mat vinden. Zo is een schoonloopmat door de stugge vezels erg geschikt om vuil onder de schoenen vandaag te schrapen. Een droogloopmat is door de zachte vezel juist beter in het absorberen van vocht.

 

3. Geschikt formaat

Let bij het aanschaffen van een deurmat goed op het formaat. Voor het beste resultaat kun je een mat op maat laten maken bij Mattador. Zo weet je zeker dat de deurmat de perfecte afmetingen heeft. Vooral als je de mat in een uitsparing in de vloer wil leggen, is het heel belangrijk om exact het juiste formaat te vinden.

 

4. Verzonken of op de vloer

Zoals je bij punt 3 al las, is het mogelijk om een deurmat in een uitsparing van de vloer te leggen. Dit wordt ook wel een verzonken deurmat genoemd. De mat loopt vrijwel naadloos over in de vloer voor een stijlvol effect. Tip: check ook altijd wat de dikte van de mat is. Je kunt eventueel een rubberen opvulmat bovenop de vloerisolatie leggen om het geheel wat dikker te maken. Natuurlijk is het ook prima om de nieuwe mat simpelweg op je laminaatvloer of gietvloer te leggen.

 

5. Uiterlijk van de deurmat

Ook het uiterlijk van de mat is niet geheel onbelangrijk. Het is nou eenmaal mooier als de kleur aansluit op jouw interieurstijl. Als je gaat voor een vloermat op maat, heb je direct de keuze uit allerlei kleuren. Het is zelfs mogelijk om een deurmat te laten bedrukken met een logo of tekst!

Waarom een houten veranda een goed ...

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda...

Lees verder

Upgrade jouw eetkamer met deze eetk...

Blaas de eetkamer een nieuw leven in door de eetkamerstoelen te vervangen. Dit geeft de hele ruimte een andere look! In dit artikel lees je meer over de grootste trends van het moment. Van verschillende kleuren en designs tot de populairste soorten bekleding. Welke stijl spreekt jou het meeste aan? ...

Lees verder

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder