09-11-2021

De vele voordelen van steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een groot aantal isolatieoplossingen. Hierbij valt te denken aan het isoleren van muren, daken, vloeren en wanden. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je alles weten over de voordelen van steenwol? Lees dan nu deze blog!

 

 

De voordelen

één van de belangrijkste eigenschappen van steenwol is de uitstekende isolatiewaarde. Door te isoleren met steenwol zorgt voor je maximaal wooncomfort. Je binnen klimaat verbetert en je zal gaan besparen op je energierekening. Daarnaast zorgt steenwol ook nog eens voor een verbeterde akoestiek. Het materiaal is namelijk in staat om geluiden te blokkeren of absorberen. Naast een maximaal thermisch resultaat, zorgt steenwol dus ook voor optimale geluidsisolatie.

 

Andere belangrijke eigenschappen van steenwol zijn bijvoorbeeld het brandwerende karakter en de vochtbestendigheid. Steenwol is bestand tegen temperaturen oplopend tot wel 1000 °c. Dit zorgt voor stabiliteit van de constructie bij brand, waardoor een gebouw beter behouden kan blijven en het geeft mensen langer de tijd om een gebouw te verlaten.

 

Steenwol isolatie krimpt niet, zet niet uit en is dankzij het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen en te verwerken. Daarnaast heeft steenwol een erg lange levensduur en draagt het bij aan het circulair maken van onze economie.

 

Steenwol is van nature circulair

Volgens “Nederland Circulair 2050” is het doel om uiterlijk in 2050 een helemaal circulaire economie tot stand te brengen. Het programma is de kabinetsvisie op een circulaire economie. In een circulaire economie wordt afval omgezet in grondstoffen die vervolgens weer gebruikt kunnen worden voor een nieuw product.

 

Steenwol is een echt natuurproduct dat wordt gemaakt van basalt, een vulkanische steensoort. Het heeft een zeer lage milieu impact en gaat tot wel 75 jaar mee! Daarnaast kan steenwol onbeperkt gerecycled worden zonder dat het zijn oorspronkelijke kwaliteit verliest.

 

Sleiderink

Nu je weet wat de voordelen zijn heb je reden genoeg om steenwol aan te schaffen. Steenwol is eenvoudig te bestellen bij Sleiderink bouwmaterialen. Op hun website bestel je voordelig alle soorten steenwol in verschillende diktes en afmetingen. Naast de verschillende soorten vind je hier ook nog meer informatie over steenwol en handige artikelen, waarin bijvoorbeeld steenwol en glaswol met elkaar vergeleken worden. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan eenvoudig contact op met 1 van Sleiderinks productspecialisten.

Zin in een stoer interieur?

Wil je je woonkamer een nieuwe look geven en ben je gevallen voor het stoere loftgevoel dat je overal ziet? Wil je wat stoere elementen toevoegen zodat je interieur meer kracht uitstraalt? Ga je samenwonen en zoek je een manier om twee interieurstijlen te combineren? De industriële woonstijl is...

Lees verder

Waarom zou je kiezen voor een aanbo...

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!     Wat is een aanbouw of een uitbouw? D...

Lees verder

Een etentje? Zo zorg je dat het een...

Een etentje geven voor familie, vrienden of bekenden: het klinkt altijd als een geweldig idee. In gedachten zie je jezelf, samen met de genodigden, al een gezellige, lange avond aan tafel zitten. De meest geweldige gerechten proeven. Een heerlijke tijd hebben. In de praktijk loopt het echter vaak wa...

Lees verder

Waarom een houten veranda een goed ...

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda...

Lees verder