09-11-2021

De vele voordelen van steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een groot aantal isolatieoplossingen. Hierbij valt te denken aan het isoleren van muren, daken, vloeren en wanden. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je alles weten over de voordelen van steenwol? Lees dan nu deze blog!

 

 

De voordelen

één van de belangrijkste eigenschappen van steenwol is de uitstekende isolatiewaarde. Door te isoleren met steenwol zorgt voor je maximaal wooncomfort. Je binnen klimaat verbetert en je zal gaan besparen op je energierekening. Daarnaast zorgt steenwol ook nog eens voor een verbeterde akoestiek. Het materiaal is namelijk in staat om geluiden te blokkeren of absorberen. Naast een maximaal thermisch resultaat, zorgt steenwol dus ook voor optimale geluidsisolatie.

 

Andere belangrijke eigenschappen van steenwol zijn bijvoorbeeld het brandwerende karakter en de vochtbestendigheid. Steenwol is bestand tegen temperaturen oplopend tot wel 1000 °c. Dit zorgt voor stabiliteit van de constructie bij brand, waardoor een gebouw beter behouden kan blijven en het geeft mensen langer de tijd om een gebouw te verlaten.

 

Steenwol isolatie krimpt niet, zet niet uit en is dankzij het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen en te verwerken. Daarnaast heeft steenwol een erg lange levensduur en draagt het bij aan het circulair maken van onze economie.

 

Steenwol is van nature circulair

Volgens “Nederland Circulair 2050” is het doel om uiterlijk in 2050 een helemaal circulaire economie tot stand te brengen. Het programma is de kabinetsvisie op een circulaire economie. In een circulaire economie wordt afval omgezet in grondstoffen die vervolgens weer gebruikt kunnen worden voor een nieuw product.

 

Steenwol is een echt natuurproduct dat wordt gemaakt van basalt, een vulkanische steensoort. Het heeft een zeer lage milieu impact en gaat tot wel 75 jaar mee! Daarnaast kan steenwol onbeperkt gerecycled worden zonder dat het zijn oorspronkelijke kwaliteit verliest.

 

Sleiderink

Nu je weet wat de voordelen zijn heb je reden genoeg om steenwol aan te schaffen. Steenwol is eenvoudig te bestellen bij Sleiderink bouwmaterialen. Op hun website bestel je voordelig alle soorten steenwol in verschillende diktes en afmetingen. Naast de verschillende soorten vind je hier ook nog meer informatie over steenwol en handige artikelen, waarin bijvoorbeeld steenwol en glaswol met elkaar vergeleken worden. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan eenvoudig contact op met 1 van Sleiderinks productspecialisten.

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder