09-11-2021

De vele voordelen van steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een groot aantal isolatieoplossingen. Hierbij valt te denken aan het isoleren van muren, daken, vloeren en wanden. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je alles weten over de voordelen van steenwol? Lees dan nu deze blog!

 

 

De voordelen

één van de belangrijkste eigenschappen van steenwol is de uitstekende isolatiewaarde. Door te isoleren met steenwol zorgt voor je maximaal wooncomfort. Je binnen klimaat verbetert en je zal gaan besparen op je energierekening. Daarnaast zorgt steenwol ook nog eens voor een verbeterde akoestiek. Het materiaal is namelijk in staat om geluiden te blokkeren of absorberen. Naast een maximaal thermisch resultaat, zorgt steenwol dus ook voor optimale geluidsisolatie.

 

Andere belangrijke eigenschappen van steenwol zijn bijvoorbeeld het brandwerende karakter en de vochtbestendigheid. Steenwol is bestand tegen temperaturen oplopend tot wel 1000 °c. Dit zorgt voor stabiliteit van de constructie bij brand, waardoor een gebouw beter behouden kan blijven en het geeft mensen langer de tijd om een gebouw te verlaten.

 

Steenwol isolatie krimpt niet, zet niet uit en is dankzij het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen en te verwerken. Daarnaast heeft steenwol een erg lange levensduur en draagt het bij aan het circulair maken van onze economie.

 

Steenwol is van nature circulair

Volgens “Nederland Circulair 2050” is het doel om uiterlijk in 2050 een helemaal circulaire economie tot stand te brengen. Het programma is de kabinetsvisie op een circulaire economie. In een circulaire economie wordt afval omgezet in grondstoffen die vervolgens weer gebruikt kunnen worden voor een nieuw product.

 

Steenwol is een echt natuurproduct dat wordt gemaakt van basalt, een vulkanische steensoort. Het heeft een zeer lage milieu impact en gaat tot wel 75 jaar mee! Daarnaast kan steenwol onbeperkt gerecycled worden zonder dat het zijn oorspronkelijke kwaliteit verliest.

 

Sleiderink

Nu je weet wat de voordelen zijn heb je reden genoeg om steenwol aan te schaffen. Steenwol is eenvoudig te bestellen bij Sleiderink bouwmaterialen. Op hun website bestel je voordelig alle soorten steenwol in verschillende diktes en afmetingen. Naast de verschillende soorten vind je hier ook nog meer informatie over steenwol en handige artikelen, waarin bijvoorbeeld steenwol en glaswol met elkaar vergeleken worden. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan eenvoudig contact op met 1 van Sleiderinks productspecialisten.

Op zoek naar een haard in Almere?

Iedereen die zichzelf bezig houdt met de inrichting van zijn of haar huis, weet maar al te goed dat er heel wat bij komt kijken. Naast natuurlijk het passende meubilair en decoratie, zijn er ook andere zaken waar je best op let bij het afwerken van je woning. Zoals bijvoorbeeld de haard. Vaak wordt ...

Lees verder

Een uitgebreide gids voor de keuze ...

Bij het kiezen van raamdecoratie zijn gordijnen en jaloezieën twee van de populairste opties. Maar welke is geschikt voor jouw kamer? Om je te helpen beslissen is hier een uitgebreide gids voor gordijnen en jaloezieën, met de voor- en nadelen van beide. Voordat we in detail treden, is het ...

Lees verder

Gezonde planten in huis? Tips voor ...

  Gezond is het, gezellig ook. Kamerplanten in je huis zorgen niet alleen voor sfeer maar ook voor een betere luchtkwaliteit. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je kamerplanten lekker gezond blijven en goed kunnen blijven groeien. Het is niet moeilijk, met een paar goeie tips blijven ja p...

Lees verder

Zo vergemakkelijk je je zoektocht n...

Er is online een groot assortiment aan witgoed te vinden, zo groot dat je al snel met de handen in het haar zit als je daar niet helemaal in thuis bent. In dit artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten als je een nieuwe wasmachine aan wil schaffen en niet weet waar je moet beginnen.  ...

Lees verder