09-11-2021

De vele voordelen van steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een groot aantal isolatieoplossingen. Hierbij valt te denken aan het isoleren van muren, daken, vloeren en wanden. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je alles weten over de voordelen van steenwol? Lees dan nu deze blog!

 

 

De voordelen

één van de belangrijkste eigenschappen van steenwol is de uitstekende isolatiewaarde. Door te isoleren met steenwol zorgt voor je maximaal wooncomfort. Je binnen klimaat verbetert en je zal gaan besparen op je energierekening. Daarnaast zorgt steenwol ook nog eens voor een verbeterde akoestiek. Het materiaal is namelijk in staat om geluiden te blokkeren of absorberen. Naast een maximaal thermisch resultaat, zorgt steenwol dus ook voor optimale geluidsisolatie.

 

Andere belangrijke eigenschappen van steenwol zijn bijvoorbeeld het brandwerende karakter en de vochtbestendigheid. Steenwol is bestand tegen temperaturen oplopend tot wel 1000 °c. Dit zorgt voor stabiliteit van de constructie bij brand, waardoor een gebouw beter behouden kan blijven en het geeft mensen langer de tijd om een gebouw te verlaten.

 

Steenwol isolatie krimpt niet, zet niet uit en is dankzij het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen en te verwerken. Daarnaast heeft steenwol een erg lange levensduur en draagt het bij aan het circulair maken van onze economie.

 

Steenwol is van nature circulair

Volgens “Nederland Circulair 2050” is het doel om uiterlijk in 2050 een helemaal circulaire economie tot stand te brengen. Het programma is de kabinetsvisie op een circulaire economie. In een circulaire economie wordt afval omgezet in grondstoffen die vervolgens weer gebruikt kunnen worden voor een nieuw product.

 

Steenwol is een echt natuurproduct dat wordt gemaakt van basalt, een vulkanische steensoort. Het heeft een zeer lage milieu impact en gaat tot wel 75 jaar mee! Daarnaast kan steenwol onbeperkt gerecycled worden zonder dat het zijn oorspronkelijke kwaliteit verliest.

 

Sleiderink

Nu je weet wat de voordelen zijn heb je reden genoeg om steenwol aan te schaffen. Steenwol is eenvoudig te bestellen bij Sleiderink bouwmaterialen. Op hun website bestel je voordelig alle soorten steenwol in verschillende diktes en afmetingen. Naast de verschillende soorten vind je hier ook nog meer informatie over steenwol en handige artikelen, waarin bijvoorbeeld steenwol en glaswol met elkaar vergeleken worden. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan eenvoudig contact op met 1 van Sleiderinks productspecialisten.

Wat zijn de voordelen van een kunst...

Als je ‘huisrenovatie’ hoort, zijn het dak, de ramen en de gevelbekleding vast de eerste dingen waar je aan denkt. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is de dakrand. Maar juist de dakrand is een belangrijk onderdeel om je huis te beschermen tegen vocht, kou en insecten. Als jouw dak...

Lees verder

Daarom is Sikkens Rubbol XD de best...

Sikkens Rubbol XD High Gloss is ongetwijfeld een van de beste buitenlakken op de markt, en de voordelen ervan zijn talrijk. Hier volgen enkele redenen waarom deze verf zo populair is en wordt beschouwd als een duurzame en hoogwaardige keuze voor het schilderen van buitenoppervlakken.     1...

Lees verder

Je overkapping mooi afwerken met be...

Als je je huis wat wil uitbreiden, is het een supergoed idee om een overkapping te laten plaatsen in je tuin. Je creëert met een overkapping echt een extra ruimte aan je huis waar je je in kunt terugtrekken, kunt zitten met familie en vrienden en daarnaast langer kunt genieten van het buitenlev...

Lees verder

Een budgetvriendelijk vloerkleed: z...

Een vloerkleed kan ontzettend veel sfeer geven aan jouw woonkamer of slaapkamer. Als je jouw huisje een gezellige boost wilt geven is een vloerkleed dus een fantastisch idee. Maar een mooi perzisch tapijt of een lekker zacht wollen kleed kan al snel erg duur worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren ...

Lees verder