09-11-2021

De vele voordelen van steenwol

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor een groot aantal isolatieoplossingen. Hierbij valt te denken aan het isoleren van muren, daken, vloeren en wanden. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je alles weten over de voordelen van steenwol? Lees dan nu deze blog!

 

 

De voordelen

één van de belangrijkste eigenschappen van steenwol is de uitstekende isolatiewaarde. Door te isoleren met steenwol zorgt voor je maximaal wooncomfort. Je binnen klimaat verbetert en je zal gaan besparen op je energierekening. Daarnaast zorgt steenwol ook nog eens voor een verbeterde akoestiek. Het materiaal is namelijk in staat om geluiden te blokkeren of absorberen. Naast een maximaal thermisch resultaat, zorgt steenwol dus ook voor optimale geluidsisolatie.

 

Andere belangrijke eigenschappen van steenwol zijn bijvoorbeeld het brandwerende karakter en de vochtbestendigheid. Steenwol is bestand tegen temperaturen oplopend tot wel 1000 °c. Dit zorgt voor stabiliteit van de constructie bij brand, waardoor een gebouw beter behouden kan blijven en het geeft mensen langer de tijd om een gebouw te verlaten.

 

Steenwol isolatie krimpt niet, zet niet uit en is dankzij het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen en te verwerken. Daarnaast heeft steenwol een erg lange levensduur en draagt het bij aan het circulair maken van onze economie.

 

Steenwol is van nature circulair

Volgens “Nederland Circulair 2050” is het doel om uiterlijk in 2050 een helemaal circulaire economie tot stand te brengen. Het programma is de kabinetsvisie op een circulaire economie. In een circulaire economie wordt afval omgezet in grondstoffen die vervolgens weer gebruikt kunnen worden voor een nieuw product.

 

Steenwol is een echt natuurproduct dat wordt gemaakt van basalt, een vulkanische steensoort. Het heeft een zeer lage milieu impact en gaat tot wel 75 jaar mee! Daarnaast kan steenwol onbeperkt gerecycled worden zonder dat het zijn oorspronkelijke kwaliteit verliest.

 

Sleiderink

Nu je weet wat de voordelen zijn heb je reden genoeg om steenwol aan te schaffen. Steenwol is eenvoudig te bestellen bij Sleiderink bouwmaterialen. Op hun website bestel je voordelig alle soorten steenwol in verschillende diktes en afmetingen. Naast de verschillende soorten vind je hier ook nog meer informatie over steenwol en handige artikelen, waarin bijvoorbeeld steenwol en glaswol met elkaar vergeleken worden. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan eenvoudig contact op met 1 van Sleiderinks productspecialisten.

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder