01-03-2023

De relatie tussen comfort en bureau tafels

Spier- en skeletaandoeningen, aandoeningen aan de luchtwegen of psychische aandoeningen. Al deze aandoeningen zijn het gevolg van constante stress op het werk. Een ergonomisch ingerichte werkplek kan deze onvrede in de hand werken. Ergonomische werkplekken kunnen deze klachten tackelen.

 

De relatie tussen comfort en bureau tafels

 

Een ergonomische werkplek

De inrichting van de werkplek is van invloed op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bovendien, en minstens zo belangrijk, strekt dit effect zich uit tot de kwaliteit van het werk. Een goede reden om eens naar je bureau te kijken. Een ergonomische werkplek verhoogt het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met slechts een paar kleine aanpassingen creëer je eenvoudig je ideale werkruimte.

 

Kantoorwerkplekken bevatten vaak alleen bureaus en bijpassende bureaustoelen. Maar deze twee componenten zijn slechts twee onderdelen van het grotere concept van een ergonomische werkplek. Een ergonomisch ingerichte werkplek bestaat pas als alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd.

 

Voorkom lichamelijke klachten

Wie herkent niet de vastzittende schouders en nek na een middag achter de computer? Om correct te zitten, moeten je armen horizontaal op de tafel liggen. Schouders moeten ontspannen zijn. Anders is het bureau te laag of de stoel te hoog. Als je unieke bureaus koopt, let er dan op dat het blad in hoogte verstelbaar is. Het wordt ook aanbevolen om staande werkplekken onder de knie te krijgen. Het maakt niet uit of je je bureau aanpast of een sta bureau koopt. Het is belangrijk om regelmatig op te staan ​​om vermoeidheid, spanning en gebrek aan concentratie te voorkomen.

 

Het instellen van de bureauhoogte

1.     Ga staan

2.     Neem een ​​licht actieve houding aan: zet de ene voet iets voor de andere (alsof je gaat wandelen)

3.     Laat je bovenarmen verticaal langs je lichaam hangen

4.     Buig je ellebogen tot 90 graden

5.     Houd je onderarm horizontaal

6.     Bereik het toetsenbord of muis zonder buiging in je polsen

 

Het werkblad van de bureautafel moet minimaal 120 cm breed en 80 cm diep zijn. Zo heb je genoeg ruimte om het bureau op de juiste afstand te plaatsen. Een simpele vuistregel hiervoor is dat het bureau minimaal een armlengte uit elkaar moeten staan. Een andere belangrijke regel voor kantoordesktops zijn lichte kleuren met een matte afwerking. Dit voorkomt dat het bureau licht weerkaatst.

 

Investeren in een bureautafel

Naar mijn mening is het de moeite waard om te investeren in een bureau dat de juiste hoogte kan bieden. Op deze werkplek breng je immers enige tijd door. Een zit-sta bureau biedt meer dynamische mogelijkheden en kan je op de lange termijn voordeel opleveren.

 

De hoogte van een sta bureau moet aan te passen zijn van 65 centimeter tot 125 centimeter hoogte. Een zit-sta bureau is ideaal om tijdens lange werkuren regelmatig van houding te veranderen. Zit-sta bureaus zijn meestal wat prijziger, maar ze kunnen ook in hoogte versteld worden.

 

 

 

Lekker slapen in het voorjaar - ond...

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodza...

Lees verder

Creatief met vloerkleden - hoe kun ...

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme ...

Lees verder

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder