01-03-2023

De relatie tussen comfort en bureau tafels

Spier- en skeletaandoeningen, aandoeningen aan de luchtwegen of psychische aandoeningen. Al deze aandoeningen zijn het gevolg van constante stress op het werk. Een ergonomisch ingerichte werkplek kan deze onvrede in de hand werken. Ergonomische werkplekken kunnen deze klachten tackelen.

 

De relatie tussen comfort en bureau tafels

 

Een ergonomische werkplek

De inrichting van de werkplek is van invloed op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bovendien, en minstens zo belangrijk, strekt dit effect zich uit tot de kwaliteit van het werk. Een goede reden om eens naar je bureau te kijken. Een ergonomische werkplek verhoogt het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met slechts een paar kleine aanpassingen creëer je eenvoudig je ideale werkruimte.

 

Kantoorwerkplekken bevatten vaak alleen bureaus en bijpassende bureaustoelen. Maar deze twee componenten zijn slechts twee onderdelen van het grotere concept van een ergonomische werkplek. Een ergonomisch ingerichte werkplek bestaat pas als alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd.

 

Voorkom lichamelijke klachten

Wie herkent niet de vastzittende schouders en nek na een middag achter de computer? Om correct te zitten, moeten je armen horizontaal op de tafel liggen. Schouders moeten ontspannen zijn. Anders is het bureau te laag of de stoel te hoog. Als je unieke bureaus koopt, let er dan op dat het blad in hoogte verstelbaar is. Het wordt ook aanbevolen om staande werkplekken onder de knie te krijgen. Het maakt niet uit of je je bureau aanpast of een sta bureau koopt. Het is belangrijk om regelmatig op te staan ​​om vermoeidheid, spanning en gebrek aan concentratie te voorkomen.

 

Het instellen van de bureauhoogte

1.     Ga staan

2.     Neem een ​​licht actieve houding aan: zet de ene voet iets voor de andere (alsof je gaat wandelen)

3.     Laat je bovenarmen verticaal langs je lichaam hangen

4.     Buig je ellebogen tot 90 graden

5.     Houd je onderarm horizontaal

6.     Bereik het toetsenbord of muis zonder buiging in je polsen

 

Het werkblad van de bureautafel moet minimaal 120 cm breed en 80 cm diep zijn. Zo heb je genoeg ruimte om het bureau op de juiste afstand te plaatsen. Een simpele vuistregel hiervoor is dat het bureau minimaal een armlengte uit elkaar moeten staan. Een andere belangrijke regel voor kantoordesktops zijn lichte kleuren met een matte afwerking. Dit voorkomt dat het bureau licht weerkaatst.

 

Investeren in een bureautafel

Naar mijn mening is het de moeite waard om te investeren in een bureau dat de juiste hoogte kan bieden. Op deze werkplek breng je immers enige tijd door. Een zit-sta bureau biedt meer dynamische mogelijkheden en kan je op de lange termijn voordeel opleveren.

 

De hoogte van een sta bureau moet aan te passen zijn van 65 centimeter tot 125 centimeter hoogte. Een zit-sta bureau is ideaal om tijdens lange werkuren regelmatig van houding te veranderen. Zit-sta bureaus zijn meestal wat prijziger, maar ze kunnen ook in hoogte versteld worden.

 

 

 

Een stijlvolle trap? Een snelle tra...

Voor velen een doorgangsruimte om van beneden naar boven en vice versa te gaan. Voor sommigen een uitdaging omdat de helft van alle treden altijd vol rommeltjes ligt die nog mee naar boven moeten. Je trap is onderdeel van je interieur en verdient meer liefde en aandacht! Als je oude trapbekleding ve...

Lees verder

Meer licht in je uitbouw: tips voor...

Het toevoegen van een uitbouw aan je woning is een geweldige manier om extra ruimte te creëren. Je kunt de woonkamer flink uitbreiden of een grote open keuken laten bouwen. Wel is het belangrijk om de lichtinval in de gaten te houden. Door een uitbouw kan er namelijk daglicht verloren gaan, waa...

Lees verder

Hoe kies je voor een makkelijk te o...

Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooie tuin? Dat is gelukkig goed mogelijk. Als je maar goed nadenkt over de inrichting van de tuin. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je zo genieten van een levendige, groene tuin. Lees verder voor mooie tips.     Makkelijke planten ...

Lees verder

Duik dieper in de wereld van biodiv...

Tussen de bloemen en planten in je tuin schuilt een kleine wereld vol leven. Insecten spelen een cruciale rol in het ecosysteem, maar vinden steeds minder natuurlijke habitats. Door een insectenhotel op te hangen, draag je bij aan de biodiversiteit en help je deze nuttige beestjes aan een thuis. In ...

Lees verder