01-03-2023

De relatie tussen comfort en bureau tafels

Spier- en skeletaandoeningen, aandoeningen aan de luchtwegen of psychische aandoeningen. Al deze aandoeningen zijn het gevolg van constante stress op het werk. Een ergonomisch ingerichte werkplek kan deze onvrede in de hand werken. Ergonomische werkplekken kunnen deze klachten tackelen.

 

De relatie tussen comfort en bureau tafels

 

Een ergonomische werkplek

De inrichting van de werkplek is van invloed op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bovendien, en minstens zo belangrijk, strekt dit effect zich uit tot de kwaliteit van het werk. Een goede reden om eens naar je bureau te kijken. Een ergonomische werkplek verhoogt het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met slechts een paar kleine aanpassingen creëer je eenvoudig je ideale werkruimte.

 

Kantoorwerkplekken bevatten vaak alleen bureaus en bijpassende bureaustoelen. Maar deze twee componenten zijn slechts twee onderdelen van het grotere concept van een ergonomische werkplek. Een ergonomisch ingerichte werkplek bestaat pas als alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd.

 

Voorkom lichamelijke klachten

Wie herkent niet de vastzittende schouders en nek na een middag achter de computer? Om correct te zitten, moeten je armen horizontaal op de tafel liggen. Schouders moeten ontspannen zijn. Anders is het bureau te laag of de stoel te hoog. Als je unieke bureaus koopt, let er dan op dat het blad in hoogte verstelbaar is. Het wordt ook aanbevolen om staande werkplekken onder de knie te krijgen. Het maakt niet uit of je je bureau aanpast of een sta bureau koopt. Het is belangrijk om regelmatig op te staan ​​om vermoeidheid, spanning en gebrek aan concentratie te voorkomen.

 

Het instellen van de bureauhoogte

1.     Ga staan

2.     Neem een ​​licht actieve houding aan: zet de ene voet iets voor de andere (alsof je gaat wandelen)

3.     Laat je bovenarmen verticaal langs je lichaam hangen

4.     Buig je ellebogen tot 90 graden

5.     Houd je onderarm horizontaal

6.     Bereik het toetsenbord of muis zonder buiging in je polsen

 

Het werkblad van de bureautafel moet minimaal 120 cm breed en 80 cm diep zijn. Zo heb je genoeg ruimte om het bureau op de juiste afstand te plaatsen. Een simpele vuistregel hiervoor is dat het bureau minimaal een armlengte uit elkaar moeten staan. Een andere belangrijke regel voor kantoordesktops zijn lichte kleuren met een matte afwerking. Dit voorkomt dat het bureau licht weerkaatst.

 

Investeren in een bureautafel

Naar mijn mening is het de moeite waard om te investeren in een bureau dat de juiste hoogte kan bieden. Op deze werkplek breng je immers enige tijd door. Een zit-sta bureau biedt meer dynamische mogelijkheden en kan je op de lange termijn voordeel opleveren.

 

De hoogte van een sta bureau moet aan te passen zijn van 65 centimeter tot 125 centimeter hoogte. Een zit-sta bureau is ideaal om tijdens lange werkuren regelmatig van houding te veranderen. Zit-sta bureaus zijn meestal wat prijziger, maar ze kunnen ook in hoogte versteld worden.

 

 

 

De perfecte kleur hoeslaken voor jo...

De slaapkamer is het persoonlijke domein waar een oase van rust en comfort aanwezig dient te zijn. De keuzes die je maakt bij het inrichten van het slaapvertrek zijn van grote invloed op de sfeer. Een onderdeel dat heel vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel degelijk een de stempel op een positi...

Lees verder

Combineer vintage charme met modern...

Waar geschiedenis morgen ontmoet: Tijdloze keukens ontwerpen  Een keuken is niet alleen een ruimte om te koken; het is een levende herinnering aan gedeelde maaltijden, gelach en uitgewisselde verhalen. Als hart van het huis verdient de keuken een vleugje geschiedenis en toekomst. Bij Kruit...

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

  Zonne-energie is steeds populairder. Zeker met de wisselende energieprijzen en het toenemende verbruik door de opkomst van bijvoorbeeld elektrische auto’s. Zonnepanelen bieden niet alleen een schone en hernieuwbare energiebron, maar kunnen ook aanzienlijke besparingen op de energiereken...

Lees verder

Screendoek op maat: de perfecte opl...

Het gebruik van zonwering is een uitstekende manier om ongemakkelijke hitte binnenshuis te verminderen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals rolluiken, markiezen, screens, luifels en screendoeken. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar als je op zoek bent naar een optie die sp...

Lees verder