01-03-2023

De relatie tussen comfort en bureau tafels

Spier- en skeletaandoeningen, aandoeningen aan de luchtwegen of psychische aandoeningen. Al deze aandoeningen zijn het gevolg van constante stress op het werk. Een ergonomisch ingerichte werkplek kan deze onvrede in de hand werken. Ergonomische werkplekken kunnen deze klachten tackelen.

 

De relatie tussen comfort en bureau tafels

 

Een ergonomische werkplek

De inrichting van de werkplek is van invloed op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bovendien, en minstens zo belangrijk, strekt dit effect zich uit tot de kwaliteit van het werk. Een goede reden om eens naar je bureau te kijken. Een ergonomische werkplek verhoogt het comfort en de productiviteit van beeldschermwerkers. Met slechts een paar kleine aanpassingen creëer je eenvoudig je ideale werkruimte.

 

Kantoorwerkplekken bevatten vaak alleen bureaus en bijpassende bureaustoelen. Maar deze twee componenten zijn slechts twee onderdelen van het grotere concept van een ergonomische werkplek. Een ergonomisch ingerichte werkplek bestaat pas als alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd.

 

Voorkom lichamelijke klachten

Wie herkent niet de vastzittende schouders en nek na een middag achter de computer? Om correct te zitten, moeten je armen horizontaal op de tafel liggen. Schouders moeten ontspannen zijn. Anders is het bureau te laag of de stoel te hoog. Als je unieke bureaus koopt, let er dan op dat het blad in hoogte verstelbaar is. Het wordt ook aanbevolen om staande werkplekken onder de knie te krijgen. Het maakt niet uit of je je bureau aanpast of een sta bureau koopt. Het is belangrijk om regelmatig op te staan ​​om vermoeidheid, spanning en gebrek aan concentratie te voorkomen.

 

Het instellen van de bureauhoogte

1.     Ga staan

2.     Neem een ​​licht actieve houding aan: zet de ene voet iets voor de andere (alsof je gaat wandelen)

3.     Laat je bovenarmen verticaal langs je lichaam hangen

4.     Buig je ellebogen tot 90 graden

5.     Houd je onderarm horizontaal

6.     Bereik het toetsenbord of muis zonder buiging in je polsen

 

Het werkblad van de bureautafel moet minimaal 120 cm breed en 80 cm diep zijn. Zo heb je genoeg ruimte om het bureau op de juiste afstand te plaatsen. Een simpele vuistregel hiervoor is dat het bureau minimaal een armlengte uit elkaar moeten staan. Een andere belangrijke regel voor kantoordesktops zijn lichte kleuren met een matte afwerking. Dit voorkomt dat het bureau licht weerkaatst.

 

Investeren in een bureautafel

Naar mijn mening is het de moeite waard om te investeren in een bureau dat de juiste hoogte kan bieden. Op deze werkplek breng je immers enige tijd door. Een zit-sta bureau biedt meer dynamische mogelijkheden en kan je op de lange termijn voordeel opleveren.

 

De hoogte van een sta bureau moet aan te passen zijn van 65 centimeter tot 125 centimeter hoogte. Een zit-sta bureau is ideaal om tijdens lange werkuren regelmatig van houding te veranderen. Zit-sta bureaus zijn meestal wat prijziger, maar ze kunnen ook in hoogte versteld worden.

 

 

 

Dit kan een waterontharder voor jou...

Natuurlijk kunnen we in Nederland blij zijn met de toegang tot schoon drinkwater. Maar wist je dat er nog steeds verschillen bestaan in de kwaliteit van drinkwater per regio? En wist je dat dit niet alleen effect heeft op het water dat je drinkt, maar ook op het water waarmee je schoonmaakt en douch...

Lees verder

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder