17-09-2023

De perfecte kleur hoeslaken voor jouw slaapkamer!

De slaapkamer is het persoonlijke domein waar een oase van rust en comfort aanwezig dient te zijn. De keuzes die je maakt bij het inrichten van het slaapvertrek zijn van grote invloed op de sfeer. Een onderdeel dat heel vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel degelijk een de stempel op een positieve manier kan drukken is het hoeslaken dat op het bed ligt. De welbekende witte kleur is er nog steeds, maar tegenwoordig heb je de keuze uit een grote variëteit aan kleuren. Zo kan je de juiste kleurtint uitzoeken die naadloos aansluit bij je woonstijl van de slaapkamer en zo een uitnodige omgeving creëert. Hieronder leggen we uit welke kleur hoeslaken het best past bij de verschillende woonstijlen.

 

De perfecte kleur hoeslaken voor jouw slaapkamer!

 

Minimalistische eenvoud

Wil je graag gaan voor een minimalistische woonstijl waarin rust en eenvoud centraal staan, dan is een neutrale kleur de sleutel. Rustieke kleuren zoals wit, ivoor, lichtgrijs of beige zorgen voor een zeer kalme uitstraling. Deze kleuren kan je ook ideaal combineren met andere kleurtinten in je interieur en zorgen voor een perfecte aanvulling op de strakke lijnen en minimale decoratie.

Natuurlijke tinten

Breng een vleugje van rust en gezelligheid van het platteland naar je slaapkamer met een landelijke woonstijl. Als je graag een warme, uitnodigende sfeer wilt creëren, dan kan je het best kiezen voor kleuren zoals bruin, taupe of de prachtige aardetint terra. Deze natuurlijke tinten roepen het beeld op van aardse materialen en rustieke charme. De aardse kleurtinten zijn perfecte te combineren met houten meubels, geweven textiel en subtiele decoraties. Het zorgt voor een gezellig slaapvertrek waar je elke avond heerlijk kunt ontspannen.

Bohemian Chic

Een slaapkamer in bohemian stijl staat bekend om een mix van kleuren. Het zorgt voor een levendige sfeer. Kies voor kleuren zoals blauw, groen of een warme oranjetint. De tinten brengen een speels karakter in het slaapvertrek, waardoor het lijkt alsof je elke ochtend wakker wordt in een exotische retraite.

Industrieel geïnspireerd

Een industriële woonstijl is gebaseerd op ruwe materialen en neutrale kleuren. Voor je kleur hoeslaken kan je het best gaan voor grijs, donkerbruin of creëer wat meer elegantie met de kleurtint zwart. Deze prachtige kleuren sluiten naadloos aan bij een stoer en ingetogen karakter die de industriële stijl huisvest. Combineer het met een prachtige print dekbedovertrek, voor een mooi samenhangend geheel.

Hygiënisch slapen

De kleur is zeer bepalend voor de stijl in je slaapkamer, maar in een gezonde slaapomgeving de nacht doorbrengen is net zo belangrijk. Kijk altijd of het laken voldoet aan het OEKO Tex-label. Dit label geeft aan dar geen chemische, gevaarlijke stoffen gebruikt zijn. Dit is goed voor je huid, het milieu en jouw gezondheid. Bovendien kun je kiezen uit verschillende materialen, zoals katoen, katoen-satijn en jersey. Katoen is ademend en geschikt voor verschillende temperaturen, terwijl katoen-satijn een luxe uitstraling heeft en zacht aanvoelt op de huid. Jersey is elastisch en past perfect om je matras, waardoor het ideaal is voor een strak opgemaakt bed.

Welke woonstijl past bij jou?

Met de juiste kleur hoeslaken kan je de algehele sfeer in je slaapkamer flink beïnvloeden. Denk goed na over de woonstijl die je graag wil laten terugkomen in je slaapruimte en vul dit aan met de juiste kleur hoeslaken. Hoeslakens zijn in verschillende maten te verkrijgen. Zo is er een groot kleurenpalet wat loopt van een 1-persoons 90x200 hoeslaken tot en met een lits-jumeaux hoeslaken in de maat 180x200.

Een stijlvolle trap? Een snelle tra...

Voor velen een doorgangsruimte om van beneden naar boven en vice versa te gaan. Voor sommigen een uitdaging omdat de helft van alle treden altijd vol rommeltjes ligt die nog mee naar boven moeten. Je trap is onderdeel van je interieur en verdient meer liefde en aandacht! Als je oude trapbekleding ve...

Lees verder

Meer licht in je uitbouw: tips voor...

Het toevoegen van een uitbouw aan je woning is een geweldige manier om extra ruimte te creëren. Je kunt de woonkamer flink uitbreiden of een grote open keuken laten bouwen. Wel is het belangrijk om de lichtinval in de gaten te houden. Door een uitbouw kan er namelijk daglicht verloren gaan, waa...

Lees verder

Hoe kies je voor een makkelijk te o...

Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooie tuin? Dat is gelukkig goed mogelijk. Als je maar goed nadenkt over de inrichting van de tuin. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je zo genieten van een levendige, groene tuin. Lees verder voor mooie tips.     Makkelijke planten ...

Lees verder

Duik dieper in de wereld van biodiv...

Tussen de bloemen en planten in je tuin schuilt een kleine wereld vol leven. Insecten spelen een cruciale rol in het ecosysteem, maar vinden steeds minder natuurlijke habitats. Door een insectenhotel op te hangen, draag je bij aan de biodiversiteit en help je deze nuttige beestjes aan een thuis. In ...

Lees verder