20-03-2023

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht, meer lucht, meer ruimte. Het voorjaar is een geweldige tijd om je huis op te frisse en een lichtere, luchtigere sfeer te creëren. Het is zó fijn als je met de seizoenen mee de sfeer in je huis kunt veranderen.

 

De lente in huis!

 

Snelle tips voor lentesfeer in je interieur

Zodra het weer beter wordt zijn we veel meer op buiten gericht. Het is dus heel leuk om het uitzicht op je tuin ook bij de complete woonbeleving te betrekken. In de winter wil je misschien helemaal niet zien wat er buiten allemaal gebeurt, in het voorjaar is het een feestje om de natuur te zien ontluiken. Dus gooi open die zware gordijnen, zorg dat je raam vrij komt en richt je zithoek eventueel wat meer op buiten. Met wat eenvoudige aanpassingen heb je al snel een heerlijk lentesfeertje gecreëerd in je je interieur. Haal je set gordijnen voor de zomer van zolder en ga aan de slag. Heb je nog geen ‘zomergordijnen’ of wil je een set oude gordijnen vervangen dan heb je natuurlijk nu de kans om op zoek te gaan naar een fijne set voordelige kant en klare gordijnen zodat je ze snel hebt hangen en je project ‘hallo lente’ écht snel gerealiseerd is!

 

Zomerse gordijnen

Meer licht, meer lucht, zomerse gordijnen zijn speciaal ontworpen om een luchtige sfeer in huis te creëren. Ze zijn veelal gemaakt van lichte, ademende, stoffen zoals linnen, katoen, zijde en hebben liefst een heldere kleur of een subtiel patroon. Ze laten meer licht door dan de zwaardere gordijnen die je in de winter hebt hangen. De sfeer wordt lekker open en luchtig en je kunt het felle zonlicht mooi filteren.

 

Complete lentelook

Alleen al je gordijnen vervangen zorgt voor een flinke frisse boost in je interieur. Een fijne basis kun je zelf decoreren met wat trendy woonaccessoires, bloemen planten. Hieronder wat tips om je nieuwe lentelook compleet te maken:

  • Bloemen, planten, bloembolletjes. Haal ze in huis want het is zó gezellig! Tulpen, narcissen, hyacinten, je kunt ze in een vaas zetten of als bloembol gebruiken. Het ruikt heerlijk en staat heel vrolijk. Frisse bloemen en planten brengen meteen geur, kleur en wat meer leven in huis. Doen!
  • Vervang je donkere kussens op de bank door kussens in lichtere kleuren. Leg zware dekens weg tot de volgende winter en leg dunnere plaids neer. Het kan nog steeds best fris worden ’s avonds en dan is een extra laagje best prettig. Daarnaast staat een stapel luchtige plaids ook erg decoratief in je woonkamer. Keurig gestapeld of lekker nonchalant in een mand of over een leuning.
  • Voeg natuurlijke materialen toe als je die nog niet in huis had. Bamboe, riet, hout, het past allemaal zo lekker bij dat vakantiegevoel dat we, ongeacht onze woonstijl, allemaal zo prettig vinden.
  • Kies wat lichtere geuren voor in je diffuser. Geur kan de sfeer compleet en jou blij maken! Lavendel, citrus, munt, ruik je het al?

 

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder

De juiste reiniging voor jouw houte...

Hey daar! Ben je op zoek naar de beste manieren om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden? Goed nieuws, want ik heb hier wat handige tips voor je! Of je nu een parketvloer of een ander type houten vloer hebt, met deze reinigingsmethodes kun je je vloer weer laten stralen. Laten we aan de ...

Lees verder

Richt je kantoor in met de juiste s...

Als het gaat om het inrichten van een werkruimte, is het kiezen van de juiste stoelen van essentieel belang. Stoelen kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en productieve werkomgeving en een ongemakkelijke en afleidende plek. In dit blogartikel zullen we drie soorten stoelen bespreken die...

Lees verder