24-08-2021

De finishing touch aan je muur - meer sfeer met wanddecoratie

Wij vinden het na de zomervakantie altijd een beetje aanvoelen als ‘nieuw’. Een soortgelijk gevoel als na de jaarwisseling zeg maar, zin in nieuwe dingen. Een nieuw interieur? Een verbouwing? Misschien alleen een interne verhuizing i.v.m. het vaker thuiswerken dat er bij veel bedrijven aan zit te komen? Dat laatste is wel een fijne bijkomstigheid van de periode waarin we zaten/zitten toch? Meer thuis zijn, werken vanuit je eigen plekje. Geen lange reistijden of files. Collega’s spreek je als je wél op je werk bent of via Zoom/Skype/Teams/etc. Hoe dan ook, zodra er geschoven en veranderd wordt moet ook vaak woondecoratie eraan geloven. Creëer meer sfeer met wanddecoratie, ontdek de mogelijkheden. Leuke klus!

 

De finishing touch aan je muur – meer sfeer met wanddecoratie

 

Wanddecoratie! Inspiratie en tips voor het ophangen

Nou, neem gerust even je tijd om te bepalen wat je gaat houden en wat er weg mag van je woonaccessoires. Als je iets aan je interieurstijl wil veranderen zonder grote aankopen te moeten doen dan zijn woonaccessoires dé uitkomst. Of wanddecoratie! Creëer meer sfeer met wanddecoratie want met de juiste wanddecoratie verándert de sfeer in de ruimte in één klap. Er is een overvloed aan keuze ‘out there’, wanddecoratie kan in vele vormen en uitvoeringen aan je muur hangen. Waar de een kiest voor bijvoorbeeld de vakantiefoto’s van de afgelopen vakantie aan de muur gaat een ander helemaal los met houten panelen om de totale look van de kamer te veranderen. Posters, wandkleden, planken vol souvenirs of wandpanelen van gerecyclede materialen? Spiegels, klokken, borden, er zijn voor wanddecoratie ook wel een paar tips om mee te nemen bij het ophangen. Wát je ophangt bepaal je zelf, hóe je het ophangt natuurlijk ook maar om het zo mooi mogelijk uit te laten komen hebben we een paar tips!

Hoe hang je de diverse wanddecoraties op? Hoe hoog hang je bijvoorbeeld posters? En hoe zorg je voor rust en harmonie? Tips voor het ophangen, neem je ze mee of ga je lekker freewheelen op je eigen inspiratie?

 

Tips voor het ophangen van wanddecoratie 

In het kort? Hang iets op ooghoogte ongeveer op. Dat is dus in de woonkamer anders dan in de hal bijvoorbeeld. Iets uitgebreider ziet het advies voor het ophangen van woonaccessoires voor aan de muur er zo uit: 

  • Het midden van een foto/poster hang je liefst op ooghoogte. Dus globaal bevindt zich 1/3 boven ooghoogte en 2/3 eronder. Nou is niet iedereen even groot dus er is een algemene middenweg voor bedacht. Meet daarvoor de hoogte van de ruimte en markeer met een potlood op 5/8 van de hoogte. Meet ook je poster of foto en markeer op de achterkant 5/8 van deze hoogte. Je snapt het al, 5/8 op 5/8 en het hangt prima! Als je dat als uitgangspunt neemt voor bijvoorbeeld de grootste poster van een collage of de eyecatcher van een verzameling, zit je altijd goed. Het is een richtlijn, leef je vooral uit buiten de lijntjes.
  • Natuurlijk bepaal jij zelf de ‘regels’ maar een gat is zó geboord dus neem nog even de tijd goed naar de ruimte te kijken waar je wat gaat ophangen. Wat hangt en staat er al allemaal? Waar komt wat nieuws te hangen? Is dat in de buurt van een raam? Bij de deur, tv of naast een kast? Je krijgt meer harmonie in de ruimte als je de bovenkant van je poster of wandkleed gelijk laat vallen met bv de kast, de deur, het raam etc.
  • Uitzonderingen maken een interieur spannender. Als je speelt met de ophanghoogtes van wanddecoratie kan er een heel verrassend effect ontstaan. Tip is om uit papier de vormen te knippen die je op gaat hangen en die met posterbuddies tijdelijk tegen de muur te hangen. Zo kun je zien wat werkt en wat zeker niet. Groepeer ook aan je muur de decoratie. Maak gerust een soort collage van posters, spiegels, eigen foto’s etc. Niks zo tof als persoonlijke wanddecoratie. Laat gerust zien wie er woont en laat een stukje persoonlijkheid terugkomen in je styling.

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder