24-08-2021

De finishing touch aan je muur - meer sfeer met wanddecoratie

Wij vinden het na de zomervakantie altijd een beetje aanvoelen als ‘nieuw’. Een soortgelijk gevoel als na de jaarwisseling zeg maar, zin in nieuwe dingen. Een nieuw interieur? Een verbouwing? Misschien alleen een interne verhuizing i.v.m. het vaker thuiswerken dat er bij veel bedrijven aan zit te komen? Dat laatste is wel een fijne bijkomstigheid van de periode waarin we zaten/zitten toch? Meer thuis zijn, werken vanuit je eigen plekje. Geen lange reistijden of files. Collega’s spreek je als je wél op je werk bent of via Zoom/Skype/Teams/etc. Hoe dan ook, zodra er geschoven en veranderd wordt moet ook vaak woondecoratie eraan geloven. Creëer meer sfeer met wanddecoratie, ontdek de mogelijkheden. Leuke klus!

 

De finishing touch aan je muur – meer sfeer met wanddecoratie

 

Wanddecoratie! Inspiratie en tips voor het ophangen

Nou, neem gerust even je tijd om te bepalen wat je gaat houden en wat er weg mag van je woonaccessoires. Als je iets aan je interieurstijl wil veranderen zonder grote aankopen te moeten doen dan zijn woonaccessoires dé uitkomst. Of wanddecoratie! Creëer meer sfeer met wanddecoratie want met de juiste wanddecoratie verándert de sfeer in de ruimte in één klap. Er is een overvloed aan keuze ‘out there’, wanddecoratie kan in vele vormen en uitvoeringen aan je muur hangen. Waar de een kiest voor bijvoorbeeld de vakantiefoto’s van de afgelopen vakantie aan de muur gaat een ander helemaal los met houten panelen om de totale look van de kamer te veranderen. Posters, wandkleden, planken vol souvenirs of wandpanelen van gerecyclede materialen? Spiegels, klokken, borden, er zijn voor wanddecoratie ook wel een paar tips om mee te nemen bij het ophangen. Wát je ophangt bepaal je zelf, hóe je het ophangt natuurlijk ook maar om het zo mooi mogelijk uit te laten komen hebben we een paar tips!

Hoe hang je de diverse wanddecoraties op? Hoe hoog hang je bijvoorbeeld posters? En hoe zorg je voor rust en harmonie? Tips voor het ophangen, neem je ze mee of ga je lekker freewheelen op je eigen inspiratie?

 

Tips voor het ophangen van wanddecoratie 

In het kort? Hang iets op ooghoogte ongeveer op. Dat is dus in de woonkamer anders dan in de hal bijvoorbeeld. Iets uitgebreider ziet het advies voor het ophangen van woonaccessoires voor aan de muur er zo uit: 

  • Het midden van een foto/poster hang je liefst op ooghoogte. Dus globaal bevindt zich 1/3 boven ooghoogte en 2/3 eronder. Nou is niet iedereen even groot dus er is een algemene middenweg voor bedacht. Meet daarvoor de hoogte van de ruimte en markeer met een potlood op 5/8 van de hoogte. Meet ook je poster of foto en markeer op de achterkant 5/8 van deze hoogte. Je snapt het al, 5/8 op 5/8 en het hangt prima! Als je dat als uitgangspunt neemt voor bijvoorbeeld de grootste poster van een collage of de eyecatcher van een verzameling, zit je altijd goed. Het is een richtlijn, leef je vooral uit buiten de lijntjes.
  • Natuurlijk bepaal jij zelf de ‘regels’ maar een gat is zó geboord dus neem nog even de tijd goed naar de ruimte te kijken waar je wat gaat ophangen. Wat hangt en staat er al allemaal? Waar komt wat nieuws te hangen? Is dat in de buurt van een raam? Bij de deur, tv of naast een kast? Je krijgt meer harmonie in de ruimte als je de bovenkant van je poster of wandkleed gelijk laat vallen met bv de kast, de deur, het raam etc.
  • Uitzonderingen maken een interieur spannender. Als je speelt met de ophanghoogtes van wanddecoratie kan er een heel verrassend effect ontstaan. Tip is om uit papier de vormen te knippen die je op gaat hangen en die met posterbuddies tijdelijk tegen de muur te hangen. Zo kun je zien wat werkt en wat zeker niet. Groepeer ook aan je muur de decoratie. Maak gerust een soort collage van posters, spiegels, eigen foto’s etc. Niks zo tof als persoonlijke wanddecoratie. Laat gerust zien wie er woont en laat een stukje persoonlijkheid terugkomen in je styling.

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder

Hoe maak je een mooie en gezellige ...

Of je nu een klein of een groot balkon hebt: het is leuk om er een fraaie plek van te maken. Je kunt je balkon immers zien als de ideale locatie om te ontspannen. Kom er tot rust, geniet er van momentjes voor jezelf. Met een goed boek en een kop koffie erbij. En met een gezellige styling om je heen!...

Lees verder

Zo kleed je je huis fleurig aan

Waarschijnlijk heb je de aankleding van je woning tiptop in orde. Misschien heb je wel een specifieke interieurstijl uitgekozen of heb je gewoon meubelen en decoraties gekocht die je mooi vond. Toch mist er nog iets van levendigheid in je huiskamer. We geven je graag een paar tips om wat kleur en fl...

Lees verder