27-03-2023

Creatief met vloerkleden - hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme voeten betekent wooncomfort en dat is altijd wenselijk. Met een vloerkleed kun je ook eenheid brengen in je zithoek want alles wordt als het ware naar elkaar toe getrokken door er een tapijt onder te leggen. Je kunt met een vloerkleed ook een ruimte langer laten lijken, of breder, net wat je wil en welk formaat vloerkleed je kiest. Wil je nou een vloerkleed op een originelere manier gebruiken, er echt iets mee doen dat in het oog springt, dan hebben we nieuws voor je: dat kan! Creatief met vloerkleden, omdat het kan.

 

Creatief met vloerkleden – hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

Creatief met vloerkleden – hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

 

Vloerkleed maar dan net wat anders

Een vloerkleed alleen gebruiken om je vloer te beschermen is zonde, er is zoveel meer mogelijk. Een vloerkleed alleen gebruiken in de winter? Waarom zou je? Ook in de zomer brengt het juiste vloerkleed enorm veel sfeer. Dat je in de winter misschien en ander tapijt uitrolt dan in de zomer snappen we, kleur en materiaal is wat we in de verschillende seizoenen graag anders willen. Maar leef je uit, wees creatief, verzin wat origineels met opvallende vloerkleden of iets wat de kers op de taart is en je interieur afmaakt met een subtielere kleur. Een mooi tapijt kiezen ligt dus ook een beetje aan het plan dat je ermee hebt maar betaalbare vloerkleden zijn er genoeg dus ook jouw voorkeur zit erbij. Aan het aanbod ligt het niet, maak je plan en kies…..een vloerkleed maar dan net wat anders:

  • Mix & match, combineer verschillende vloerkleden met elkaar voor een eclectische uitstraling. Kies bijvoorbeeld kleden met contrasterende kleuren of patronen voor een speelse en unieke look. Artwork, op de vloer.
  • Heb je een grote ruimte en wil je dat er net wat meer ‘gebeurt’? Rol je vloerkleed niet helemaal uit. Kies er een van formaat en leg een gedeelte onder een meubel of wat meubels en laat de andere kant opgerold liggen. Alleen als je de ruimte hebt want anders val je er misschien steeds over. Maar, hierdoor creëer je én comfort rondom die meubels én een decoratief item dat al die ‘space’ onderbreekt.
  • Een groot en opvallend vloerkleed als middelpunt van de ruimte. Een statement piece zeg maar.
  • Combineer verschillende texturen, combineer hoogpolig eens met bijvoorbeeld jute voor een mooie balans tussen hard en zacht. Zelfs als je ze in exact dezelfde kleur kiest oogt het net wat spannender dan 2 tapijten van hetzelfde materiaal. Hetzelfde advies eigenlijk als met bijvoorbeeld de kussens op je bank.
  • Persoonlijk tintje? Wil je écht iets ‘eigens’? Laat een vloerkleed maken! We bedoelen dan niet alleen exact op de door jouw gewenste maat maar ook het patroon/ontwerp. Persoonlijker kun je het niet krijgen, niemand heeft dát vloerkleed en je kunt een perfecte match laten maken voor je interieur.

 

Lekker slapen in het voorjaar - ond...

Wakker worden met de zon op je gezicht, fluitende vogeltjes en een licht briesje door je open raam. Het komt eraan, hét ultieme lentegevoel! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met fluitende vogeltjes en een veelbelovend zonnetje toch? Uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Slapen is noodza...

Lees verder

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder