27-03-2023

Creatief met vloerkleden - hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme voeten betekent wooncomfort en dat is altijd wenselijk. Met een vloerkleed kun je ook eenheid brengen in je zithoek want alles wordt als het ware naar elkaar toe getrokken door er een tapijt onder te leggen. Je kunt met een vloerkleed ook een ruimte langer laten lijken, of breder, net wat je wil en welk formaat vloerkleed je kiest. Wil je nou een vloerkleed op een originelere manier gebruiken, er echt iets mee doen dat in het oog springt, dan hebben we nieuws voor je: dat kan! Creatief met vloerkleden, omdat het kan.

 

Creatief met vloerkleden – hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

Creatief met vloerkleden – hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

 

Vloerkleed maar dan net wat anders

Een vloerkleed alleen gebruiken om je vloer te beschermen is zonde, er is zoveel meer mogelijk. Een vloerkleed alleen gebruiken in de winter? Waarom zou je? Ook in de zomer brengt het juiste vloerkleed enorm veel sfeer. Dat je in de winter misschien en ander tapijt uitrolt dan in de zomer snappen we, kleur en materiaal is wat we in de verschillende seizoenen graag anders willen. Maar leef je uit, wees creatief, verzin wat origineels met opvallende vloerkleden of iets wat de kers op de taart is en je interieur afmaakt met een subtielere kleur. Een mooi tapijt kiezen ligt dus ook een beetje aan het plan dat je ermee hebt maar betaalbare vloerkleden zijn er genoeg dus ook jouw voorkeur zit erbij. Aan het aanbod ligt het niet, maak je plan en kies…..een vloerkleed maar dan net wat anders:

  • Mix & match, combineer verschillende vloerkleden met elkaar voor een eclectische uitstraling. Kies bijvoorbeeld kleden met contrasterende kleuren of patronen voor een speelse en unieke look. Artwork, op de vloer.
  • Heb je een grote ruimte en wil je dat er net wat meer ‘gebeurt’? Rol je vloerkleed niet helemaal uit. Kies er een van formaat en leg een gedeelte onder een meubel of wat meubels en laat de andere kant opgerold liggen. Alleen als je de ruimte hebt want anders val je er misschien steeds over. Maar, hierdoor creëer je én comfort rondom die meubels én een decoratief item dat al die ‘space’ onderbreekt.
  • Een groot en opvallend vloerkleed als middelpunt van de ruimte. Een statement piece zeg maar.
  • Combineer verschillende texturen, combineer hoogpolig eens met bijvoorbeeld jute voor een mooie balans tussen hard en zacht. Zelfs als je ze in exact dezelfde kleur kiest oogt het net wat spannender dan 2 tapijten van hetzelfde materiaal. Hetzelfde advies eigenlijk als met bijvoorbeeld de kussens op je bank.
  • Persoonlijk tintje? Wil je écht iets ‘eigens’? Laat een vloerkleed maken! We bedoelen dan niet alleen exact op de door jouw gewenste maat maar ook het patroon/ontwerp. Persoonlijker kun je het niet krijgen, niemand heeft dát vloerkleed en je kunt een perfecte match laten maken voor je interieur.

 

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder

Kings & Queens, dit is dé basis va...

Wat heb je nodig om te slapen als een koning/koningin? Wat is het centrale punt in elke slaapkamer? Kies het meest sfeerbepalende item in je slaapkamer met zorg en die luxe slaapkamer is bijna compleet! Droom jij van een stijlvolle slaapkamer vol luxe en comfort? Met een paar handige tips transforme...

Lees verder