27-03-2023

Creatief met vloerkleden - hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

Uitpakken, uitrollen en klaar. Dat is hoe het vaak gaat als je een nieuw vloerkleed hebt gekocht. Toch kan een tapijt ook echt een eyecatcher zijn in de ruimte, een decoratief object, meer dan alleen de mat onder salontafel om koude voeten tegen te gaan. Met dat laatste is overigens niks mis, warme voeten betekent wooncomfort en dat is altijd wenselijk. Met een vloerkleed kun je ook eenheid brengen in je zithoek want alles wordt als het ware naar elkaar toe getrokken door er een tapijt onder te leggen. Je kunt met een vloerkleed ook een ruimte langer laten lijken, of breder, net wat je wil en welk formaat vloerkleed je kiest. Wil je nou een vloerkleed op een originelere manier gebruiken, er echt iets mee doen dat in het oog springt, dan hebben we nieuws voor je: dat kan! Creatief met vloerkleden, omdat het kan.

 

Creatief met vloerkleden – hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

Creatief met vloerkleden – hoe kun je een vloerkleed op een originele manier gebruiken in je interieur?

 

Vloerkleed maar dan net wat anders

Een vloerkleed alleen gebruiken om je vloer te beschermen is zonde, er is zoveel meer mogelijk. Een vloerkleed alleen gebruiken in de winter? Waarom zou je? Ook in de zomer brengt het juiste vloerkleed enorm veel sfeer. Dat je in de winter misschien en ander tapijt uitrolt dan in de zomer snappen we, kleur en materiaal is wat we in de verschillende seizoenen graag anders willen. Maar leef je uit, wees creatief, verzin wat origineels met opvallende vloerkleden of iets wat de kers op de taart is en je interieur afmaakt met een subtielere kleur. Een mooi tapijt kiezen ligt dus ook een beetje aan het plan dat je ermee hebt maar betaalbare vloerkleden zijn er genoeg dus ook jouw voorkeur zit erbij. Aan het aanbod ligt het niet, maak je plan en kies…..een vloerkleed maar dan net wat anders:

  • Mix & match, combineer verschillende vloerkleden met elkaar voor een eclectische uitstraling. Kies bijvoorbeeld kleden met contrasterende kleuren of patronen voor een speelse en unieke look. Artwork, op de vloer.
  • Heb je een grote ruimte en wil je dat er net wat meer ‘gebeurt’? Rol je vloerkleed niet helemaal uit. Kies er een van formaat en leg een gedeelte onder een meubel of wat meubels en laat de andere kant opgerold liggen. Alleen als je de ruimte hebt want anders val je er misschien steeds over. Maar, hierdoor creëer je én comfort rondom die meubels én een decoratief item dat al die ‘space’ onderbreekt.
  • Een groot en opvallend vloerkleed als middelpunt van de ruimte. Een statement piece zeg maar.
  • Combineer verschillende texturen, combineer hoogpolig eens met bijvoorbeeld jute voor een mooie balans tussen hard en zacht. Zelfs als je ze in exact dezelfde kleur kiest oogt het net wat spannender dan 2 tapijten van hetzelfde materiaal. Hetzelfde advies eigenlijk als met bijvoorbeeld de kussens op je bank.
  • Persoonlijk tintje? Wil je écht iets ‘eigens’? Laat een vloerkleed maken! We bedoelen dan niet alleen exact op de door jouw gewenste maat maar ook het patroon/ontwerp. Persoonlijker kun je het niet krijgen, niemand heeft dát vloerkleed en je kunt een perfecte match laten maken voor je interieur.

 

Een stijlvolle trap? Een snelle tra...

Voor velen een doorgangsruimte om van beneden naar boven en vice versa te gaan. Voor sommigen een uitdaging omdat de helft van alle treden altijd vol rommeltjes ligt die nog mee naar boven moeten. Je trap is onderdeel van je interieur en verdient meer liefde en aandacht! Als je oude trapbekleding ve...

Lees verder

Meer licht in je uitbouw: tips voor...

Het toevoegen van een uitbouw aan je woning is een geweldige manier om extra ruimte te creëren. Je kunt de woonkamer flink uitbreiden of een grote open keuken laten bouwen. Wel is het belangrijk om de lichtinval in de gaten te houden. Door een uitbouw kan er namelijk daglicht verloren gaan, waa...

Lees verder

Hoe kies je voor een makkelijk te o...

Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooie tuin? Dat is gelukkig goed mogelijk. Als je maar goed nadenkt over de inrichting van de tuin. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je zo genieten van een levendige, groene tuin. Lees verder voor mooie tips.     Makkelijke planten ...

Lees verder

Duik dieper in de wereld van biodiv...

Tussen de bloemen en planten in je tuin schuilt een kleine wereld vol leven. Insecten spelen een cruciale rol in het ecosysteem, maar vinden steeds minder natuurlijke habitats. Door een insectenhotel op te hangen, draag je bij aan de biodiversiteit en help je deze nuttige beestjes aan een thuis. In ...

Lees verder