13-09-2021

Comfort is luxe! Tips voor het kiezen van comfortabele eetkamerstoelen.

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen voor bij je ‘oude’ tafel koopt. Alleen, hoe doe je dat nou een beetje slim? Hoe kies je nieuwe eetkamerstoelen? Welke zijn comfortabel en kunnen ze dan nog wel een luxe uitstraling hebben? Je bent op de juiste plek want comfort ís luxe en wij hebben tips voor het kiezen van comfortabele eetkamerstoelen.

 

Comfort is luxe! Tips voor het kiezen van comfortabele eetkamerstoelen.

 

Welk materiaal is het beste voor een eetkamerstoel?

Wat pást er bij je? Hoe ziet je gezinssamenstelling eruit? Wat doe je zoal aan die eettafel? Als je kinderen hebt dan is het soms wel slim om afneembare eetkamerstoelen te kiezen. Ongelukjes gebeuren en knoeien is een beetje des kinds. Je wil niet als een politieagent rond moeten lopen omdat je zo zuinig bent op je meubels. Kies kunststof of afneembaar (kunst)leer. Comfortabele eetkamerstoelen zijn er in diverse varianten, van verschillende materialen. Allemaal goede stoelen, allemaal mooi. Welke stoel je kiest is echt een kwestie van smaak, stijl en budget. Elk materiaal heeft voordelen en nadelen:

 

  • Houten stoelen hebben een natuurlijke uitstraling en brengen warmte in je interieur. Ze zijn relatief onderhoudsvriendelijk en als er per ongeluk een krasje op komt kun je vaak het hout licht opschuren en opnieuw aflakken. Diepe krassen kun je misschien voorkomen door een kussentje op de houten zitting te leggen. Maar, dat moet je mooi vinden.
  • Leren stoelen hebben vaak een wat luxere uitstraling, je kunt ze meestal wel met een klam doekje afnemen en ook een krasje is vaak wel weg te werken met een leerpolish. Maar, leer slijt. Het vaak altijd wel even voordat je de slijtage gaat zien en sommige slijtplekken maken de stoel alleen maar mooier, maar leer slijt. Ook direct zonlicht kan je stoelen verkleuren.
  • Stoffen stoelen zitten lekker zacht en comfortabel en brengen ook weer een warme sfeer met zich mee. Stof kun je níet afnemen. Althans, een klein vlekje kun je vaak snel wegwerken als er een vlekwerende coating op je stoelen zit maar een flink plakkaat wordt al lastiger. Aan stof kun je blijven hangen met gespen van schoenen van je kinderen en als je huisdieren hebt kunnen hun nagels en tanden voor scheuren zorgen.
  • Kunststof stoelen zijn ideaal met kleine kinderen. Ze zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar en soms kun je ze zelfs stapelen. Een vlekje is snel weggewerkt en met een leuk kussentje erin is dat prima zitten. Op kunststof eetkamerstoelen kunnen ook krassen komen.
  • Metalen stoelen zijn superstoer voor de liefhebber van een industrieel interieur of de liefhebber van een romantisch interieur die op zoek is naar een contrast. Metalen eetkamerstoelen zijn onderhoudsvriendelijke, vlekken verwijder je heel eenvoudig en over krassen hoef je je geen zorgen te maken. De zit? Als je van lang tafelen houdt kan ook hier een zitkussentje weer meer comfort brengen.

 

 

Eetkamerstoelen met armleuning of eetkamerstoelen zonder armleuning?

Het is net wat je wil, en hoeveel ruimte je hebt. Natuurlijk zijn stoelen met armleuningen rond je eetkamertafel erg comfortabel en nodigen ze uit om lekker lang na te tafelen maar, ze nemen ook wel meer ruimte in dan stoelen zónder armleuningen.

Van een stoel zonder armleuning kan je kind zelf wel af, van een stoel mét armleuning moet je kleine kinderen vaak helpen. Ook hier is het dus een kwestie van de beschikbare ruimte rond je tafel, het gemak als je kinderen hebt én je ‘tafelmanieren’.

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder