21-03-2013

Christy, man, zoon en hond in "Huis Noord"

Dit is ons vakantiehuis, gewoon in Nederland, maar wel op een idyllisch plekje waar we heerlijk tot rust komen. En “we” zijn Christy, Eric en Camiel (1993) en bejaarde hond Georges.

interieur met bloemenprints

Ik heb jaren interieuradvies gegeven aan particulieren en momenteel werk ik aan een bijzondere stylingklus in opdracht van een bedrijf. Daarnaast werk ik 20 uur buitenshuis én run ik twee webshops: BinnenPretWonen.nl en WinWinWonen.nl. Die laatste is een bijzondere: woonaccessoires die een tweede kans verdienen nadat ze uit de gratie zijn geraakt of in de uitverkoophoek van een (web)winkel zijn beland.

De stijl van “Huis Noord” is in basis licht en stoer. Strak maar toch warm door een flinke dosis hout en mooie stofjes. Tegelijk is de inrichting lieflijk door de vele oude kleinmeubels en Brocante accessoires. Voor ons doen staan hier vreselijk veel meubels, en meer gaat het zeker niet worden, we houden van ruimte en vrijheid. De grote eettafel is door een plaatselijke timmerman op maat gemaakt van oud hout op een stalen frame en we hebben er al heel wat thee en wijntjes aan gedronken met nieuwe vrienden in het dorp of gasten die komen meegenieten van ons heerlijke huis.

interieur met bloemenprints

houten eettafel painting the past

In dit huis veel kleur, maar wel warme kleuren. Met felle kleuren ga ik toch voor mijn gevoel steeds een verkeerd pad op; het voelt gewoon niet goed voor mij. Rood is té alarmerend, fuchsia is té heftig, kobaltblauw vind ik puberaal over appelgroen maar helemaal niet te spreken. Dus voor dit huis werd het pallet okergeel, olijfgroen, auberginepaars, oudroze en een beetje terra. Blauw zal je hier niet tegenkomen. Dat is namelijk de basis kleur in “Huis Zuid”.

De kleurkeuze van de plisségordijnen was wel een hele moeilijke maar zeer succesvol, lekker zonnig! De kleur van de bank was daarentegen geen enkel probleem en de fauteuil van Habitat met een zelfgemaakte hoes paste na een groen kleurbadje perfect in dit huis. Aan de zwarte keukenkasten van Ikea moeten we nog wat doen, maar eerlijk gezegd ben ik daar nog niet uit, maar dat komt vanzelf wel. Of niet. Ook goed. De gordijnen bij de tuindeuren wil ik ook nog vervangen door een mooie gebloemde stof en ik reken erop dat ik daar gewoon een keer tegen aanloop op een markt of in suffe winkel.

gastenkamer

De basiskleur op de wanden is RAL9002, een ietwat groenige grijstint. Op de gastenkamer is één wand gekleurd met Heather, het toilet is (inclusief plafond) Afternoon Tea roze en in de slaapkamer is één muur Scandinavian Green. Alles van Painting the Past. Práchtig vind ik het nog steeds. Kleur, maar geen kleur.

gastenkamer

bloemenprints

Nergens en nooit heb ik zoveel dessins toegelaten in mijn interieur als hier, vooral bloemen! Van handdoeken tot serviesgoed en voorraadblikken; alles is bij voorkeur gebloemd. Hebben we in “Huis Zuid” kraakhelder witte lakens, hier slapen we onder hele bloemenvelden! Oh ja, de rozenkelim kocht ik via Marktplaats, nog voordat het echt een trend werd, en het is zo mooi dat alle kleuren van het interieur hierin terugkomen. Echt een verbinder dus.

slaapkamer

kroonluchter met gebloemde kapjes

brocante

En dan de oude spulletjes ….. wat een genot om in goede brocantewinkels rond te kijken en leuke vondsten te doen, zoals de kist waarop de televisie staat. Er zit nog een metalen naamplaatje op; zou het een soort reiskoffer zijn geweest? Of de kartonnen bonbondoos met geschilderde roos erop. Uit Frankrijk nam ik vooral veel serviesgoed mee. Een walhalla, die Emmaus-winkels daar! In de badkamer (geen foto, te privé) hangt een met bloemen beschilderd medicijnkastje …. Hoe verzint iemand het om dat te doen? Geweldig! De kroonluchter in de slaapkamer is helemaal over de top met die porseleinen gebloemde bollen en koperen armen, zo vrolijk wakker worden als je met slaapogen rondkijkt. Dat was een goede koop bij het volgepropte ouwemeukwinkeltje Mateloos in Eindhoven.

gezellige badkamer

brocante spiegel

brocante bonbonschaal

Oh en niet te vergeten de geweldige ladekast in de slaapkamer, gescoord bij De Tuinkamer Brocante in Hoogezand, daar ben ik blij mee! Ach, zo kan ik over alles wel een verhaal vertellen. En dat is nou juist zo leuk aan deze inrichting; alles heeft een verhaal en zo niet, dan kan je er zelf iets bij verzinnen.

 

 

Stoer, industrieŽl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder