22-06-2021

Checklist voor het verbouwen van de badkamer met slimme tips en tricks

Je doet het niet zomaar even: de badkamer verbouwen. Er komt de nodige voorbereiding bij kijken. Pak het dan ook het liefst meteen goed aan, met een slim stappenplan om je aan te houden! We delen onze handige checklist met je: zó maak je de badkamerverbouwing tot een succes.

 

Checklist voor het verbouwen van de badkamer met slimme tips en tricks

 

Plan van aanpak

Bedenk allereerst hoe je de badkamerrenovatie praktisch voor je ziet. Hoeveel tijd wil je eraan kwijt zijn? Welke weken of maanden komen goed uit qua timing? Zo kun je alvast in je agenda noteren wanneer je ermee wilt beginnen. Nog een belangrijke praktische vraag: ga je zelf aan de slag met de verbouwing of besteed je het liever uit aan professionals? Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, kies je voor een complete badkamer inclusief montage. Ideaal bijvoorbeeld als je zelf twee linkerhanden hebt, of geen tijd hebt om de renovatie grondig aan te pakken.

 

Grote verbouwing: tijdelijke badkamer

Nog zo’n praktische zaak om aan te denken: waar ga je douchen tijdens de verbouwing? Zeker als je een grote renovatie van de badkamer voor ogen hebt en je wekenlang de badkamer niet in kunt komen, is het toch wel prettig om dit te hebben geregeld. Zet bijvoorbeeld een tijdelijk douchehokje in de tuin. Of vraag of je bij je buren, familieleden of vrienden mag douchen. Grote kans dat dit prima is! Als je dit steeds een beetje afwisselt, hoef je ook niet dagelijks bij dezelfde persoon binnen te vallen voor een douchebeurt. En vraag het in ieder geval op tijd!

 

Budget bepalen

Stel ook vooraf een budget op voor de verbouwing van de badkamer. Het is belangrijk dat het een haalbaar budget is, waar je je aan kunt houden. Reken daarom het liefst zorgvuldig de kosten uit, om te weten te komen waar je aan moet denken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar je gewenste sanitair, en noteer de prijs ervan. Je kunt verder rekening houden met de volgende zaken: 

 • Materiaalkosten (tegels, etc.)
 • Sanitair
 • Sloopwerk en opruimen van puin
 • Verlichting
 • Werkzaamheden vakmensen (montage, etc.)

 

Basis van de badkamer

 

Als het aankomt op de nieuwe inrichting van de badkamer, doe je er goed aan om allereerst naar de basis te kijken. Zijn de leidingen bijvoorbeeld nog in orde? Moet de elektra worden aangepakt? Kun je de huidige materialen in je badkamer eventueel hergebruiken? Dat laatste scheelt weer in de kosten.

 

Jouw droombadkamer samenstellen

 

Dan is het tijd voor het mooie werk: stel jouw droombadkamer samen! Die ziet er natuurlijk voor iedereen weer anders uit. Dat is nu ook zo tof aan een grote badkamerverbouwing – je kunt de ruimte helemaal naar smaak inrichten. Doe dat ook vooral! Om alvast wat ideeën op te doen, ga je naar de badkamer inspiratie van Baden+ voor uiteenlopende voorbeelden. Let op het kleurgebruik dat je aanspreekt. Kijk zowel naar het grote plaatje als de details. Aan de volgende onderdelen van de badkamer kun je denken bij de verbouwing:

 • Muren
 • Vloer
 • Douche
 • Bad
 • Wastafel
 • Toilet
 • Radiator
 • Kastruimte
 • Spiegel
 • Verlichting

 

Ga bij alle elementen na wat jij het mooist zou vinden, qua stijl en uitwerking. Denk aan de toevoeging van moderne en comfortabele designs, zoals een regendouchekop of een whirlpool bad. Deze ideeën kun je samenvoegen en laten uittekenen, om een precies beeld te vormen voor de totstandkoming van jouw ideale badkamer!

 

Dit blogartikel is in samenwerking met Baden+ geschreven.

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder