22-06-2021

Checklist voor het verbouwen van de badkamer met slimme tips en tricks

Je doet het niet zomaar even: de badkamer verbouwen. Er komt de nodige voorbereiding bij kijken. Pak het dan ook het liefst meteen goed aan, met een slim stappenplan om je aan te houden! We delen onze handige checklist met je: zó maak je de badkamerverbouwing tot een succes.

 

Checklist voor het verbouwen van de badkamer met slimme tips en tricks

 

Plan van aanpak

Bedenk allereerst hoe je de badkamerrenovatie praktisch voor je ziet. Hoeveel tijd wil je eraan kwijt zijn? Welke weken of maanden komen goed uit qua timing? Zo kun je alvast in je agenda noteren wanneer je ermee wilt beginnen. Nog een belangrijke praktische vraag: ga je zelf aan de slag met de verbouwing of besteed je het liever uit aan professionals? Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, kies je voor een complete badkamer inclusief montage. Ideaal bijvoorbeeld als je zelf twee linkerhanden hebt, of geen tijd hebt om de renovatie grondig aan te pakken.

 

Grote verbouwing: tijdelijke badkamer

Nog zo’n praktische zaak om aan te denken: waar ga je douchen tijdens de verbouwing? Zeker als je een grote renovatie van de badkamer voor ogen hebt en je wekenlang de badkamer niet in kunt komen, is het toch wel prettig om dit te hebben geregeld. Zet bijvoorbeeld een tijdelijk douchehokje in de tuin. Of vraag of je bij je buren, familieleden of vrienden mag douchen. Grote kans dat dit prima is! Als je dit steeds een beetje afwisselt, hoef je ook niet dagelijks bij dezelfde persoon binnen te vallen voor een douchebeurt. En vraag het in ieder geval op tijd!

 

Budget bepalen

Stel ook vooraf een budget op voor de verbouwing van de badkamer. Het is belangrijk dat het een haalbaar budget is, waar je je aan kunt houden. Reken daarom het liefst zorgvuldig de kosten uit, om te weten te komen waar je aan moet denken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar je gewenste sanitair, en noteer de prijs ervan. Je kunt verder rekening houden met de volgende zaken: 

 • Materiaalkosten (tegels, etc.)
 • Sanitair
 • Sloopwerk en opruimen van puin
 • Verlichting
 • Werkzaamheden vakmensen (montage, etc.)

 

Basis van de badkamer

 

Als het aankomt op de nieuwe inrichting van de badkamer, doe je er goed aan om allereerst naar de basis te kijken. Zijn de leidingen bijvoorbeeld nog in orde? Moet de elektra worden aangepakt? Kun je de huidige materialen in je badkamer eventueel hergebruiken? Dat laatste scheelt weer in de kosten.

 

Jouw droombadkamer samenstellen

 

Dan is het tijd voor het mooie werk: stel jouw droombadkamer samen! Die ziet er natuurlijk voor iedereen weer anders uit. Dat is nu ook zo tof aan een grote badkamerverbouwing – je kunt de ruimte helemaal naar smaak inrichten. Doe dat ook vooral! Om alvast wat ideeën op te doen, ga je naar de badkamer inspiratie van Baden+ voor uiteenlopende voorbeelden. Let op het kleurgebruik dat je aanspreekt. Kijk zowel naar het grote plaatje als de details. Aan de volgende onderdelen van de badkamer kun je denken bij de verbouwing:

 • Muren
 • Vloer
 • Douche
 • Bad
 • Wastafel
 • Toilet
 • Radiator
 • Kastruimte
 • Spiegel
 • Verlichting

 

Ga bij alle elementen na wat jij het mooist zou vinden, qua stijl en uitwerking. Denk aan de toevoeging van moderne en comfortabele designs, zoals een regendouchekop of een whirlpool bad. Deze ideeën kun je samenvoegen en laten uittekenen, om een precies beeld te vormen voor de totstandkoming van jouw ideale badkamer!

 

Dit blogartikel is in samenwerking met Baden+ geschreven.

Waarom een houten veranda een goed ...

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda...

Lees verder

Upgrade jouw eetkamer met deze eetk...

Blaas de eetkamer een nieuw leven in door de eetkamerstoelen te vervangen. Dit geeft de hele ruimte een andere look! In dit artikel lees je meer over de grootste trends van het moment. Van verschillende kleuren en designs tot de populairste soorten bekleding. Welke stijl spreekt jou het meeste aan? ...

Lees verder

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder