05-05-2015

Binnenkijken in het herenhuis van Marloes en Bas

Het is ruim 3 jaar geleden dat wij (Bas en Marloes, beide 38 jaar) op een Open Huizendag dit herenhuis binnenliepen. Gewoon om eens de sfeer van zo'n oud huis te proeven. Na de eerste stap binnen gezet te hebben waren we op slag verliefd.  De koop was snel gedaan.

We hebben alles binnen wit laten schilderen en sauzen. Het is een heerlijk licht huis geworden. De deuren en houten vloeren kraken maar dat mag en hoort bij een huis uit 1902. Het staat in het centrum van Almelo en alles is fijn op loopafstand.

moderne keuken in herenhuis

keuken in herenhuis

interieur herenhuis

Vorig jaar hebben we de keuken verbouwd. Van een kleine dichte oude keuken naar een heerlijke open keuken waar alles in zit wat we graag wilden. Mijn zus heeft het ontwerp gemaakt. Heel blij ben ik met het barretje waar we heerlijk aan kunnen ontbijten en je lekker kunt zitten terwijl de ander aan het koken is. Dit is mijn favoriete plekje in huis geworden omdat ik overzicht heb op alles: de keuken, kamer en we kunnen vanaf die plek heerlijk naar buiten kijken. 

herenhuis interieur

interieur herenhuis

moderne inrichting in herenhuis

Ik hou van de combinatie oud-modern. 

We hebben een aantal design-klassiekers die goed in beide stijlen passen. Maar ook spullen van de Ikea, Hema en Action e.d. zijn hier te vinden. Schilderijen die we op veilingen gekocht hebben van Karel Appel, Corneille, Herman Brood en Anton Heyboer en souveniers van onze reizen naar o.a. Azië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Tot voor kort heb ik een aantal tweedehandswinkeltjes gevonden waar ik al een paar dingen heb gekocht. Ik voel een nieuwe verslaving opkomen...

ensuite deuren

interieur herenhuis

interieur herenhuis

binnenkijker

cactussen in huis

interieur herenhuis

De inspiratie haal ik van Instagram en Pinterest. Verder kijk ik graag naar woonprogramma's en in woonbladen. Maar ik hou er ook van om onze eigen 'style' aan te houden.

Gelukkig vind Bas het ook niet erg om een woonwinkel binnen te stappen, alhoewel ik beter alleen of met zus ofzo naar de Ikea kan gaan. Dat vind ie niks. Maar bij Strand West in Utrecht en Het Kabinet in Bunnik bijvoorbeeld kunnen we 'uren' rondlopen. 

moderne slaapkamer

interieur herenhuis

interieur herenhuis

Meer foto's kun je vinden op Instagram, mijn IG-naam is: @loessie

 

Stoer, industrieÔŅĹl met een vleugje ...

   Omschrijf je woonstijlIk hou van warme kleuren, natuurlijke materialen en contrasten. Beton, hout, wol, staal, zwart, al jaren mijn favorieten, die je op het moment ook veel terug ziet in de woonwereld. Mijn woonstijl zou ik omschrijven als stoer, industrieel met een tikje vrouwelijk...

Lees verder

Bij Lisette thuis!

Omschrijf je woonstijlIk zou onze woonstijl omschrijven als licht, natuurlijk en rustig Wat is je favoriete kleur?Mijn favoriete kleuren zijn wit, en groen. Niet het harde groen maar de meer pastelgroen en Early dew groen. Wat is je favoriete meubelstuk?Een favoriet meubelstuk heb ik eigenlijk niet....

Lees verder

Binnenkijken bij Heidi in haar kers...

1. Omschrijf je woonstijl. Ons huis is vooral licht en wit. Er heerst denk niet echt 1 stijl hier in huis maar neigt wel het meest naar het Scandinavische. Ik hou van een witte basis met wat naturel accenten en per seizoen wisselend een toegevoegde kleur in wat accessoires. Ik hou gewoon niet zo van...

Lees verder

Wit wonen - Binnenkijken bij Anouk

1. Omschrijf je woonstijlMijn huis is een beetje een mix van de Marokkaanse en Ibiza/bohémien stijl. Ik hou van basic met lichte tinten zonder al te veel tierelantijnen. Felle Kleuren komen niet voor in mijn interieur, hooguit een mooie bos bloemen. 2. Wat is je favoriete kleur? Ik heb niet e...

Lees verder