08-11-2012

Esther, over hun zelfgemaakte betonnen blad in de keuken

Via via kwamen we Esther tegen, zij en haar man zijn druk doende hun huis op te knappen en doen veel(bijna alles?) zelf! Hieronder vertelt ze hoe hun betonnen aanrechtblad in de nieuwe keuken gemaakt is!

betonnen blad      betonnen blad      betonnen blad

Eerst hebben we een bekisting gemaakt,plastic eronder en een betonnet voor de stevigheid. Uitsparingen voor de kookplaat en wasbak en niet te vergeten een pvc-buisje voor de kraan.
Zorgen dat alles goed vastzit zodat het beton niet de omkisting naar buiten duwt. Ik was buiten beton aan het draaien..en dan maar vullen en uitstrijken.Goede tip! Tijdens het vullen met een schuurmachine aan de buitenrand zodat alle beton goed in alle hoeken zakt(foto 3)

betonnen blad      betonnen blad      betonnen blad

Vlak rijen (foto 4). Als je een wat kleiner betonblad maakt kun je hem ook omdraaien en vlinderen voor een strakker resultaat. Wij hadden een te groot oppervlakte om hem om te draaien, hij hoefde van ons niet helemaal strak te zijn. Beton zit er allemaal in(foto 6). Wij hebben tijdens het betondraaien een kleurtje toegevoegd maar was na drogen bijna niet zichtbaar.

betonnen blad  betonnen blad

Na een dag of 2  kun je de omkisting eraf halen maar dan kun je er verder nog niets mee. En dan geduld,geduld,geduld ...het beton moet minimaal 28 dagen drogen.

 
 betonnen blad

betonnen blad

Toen hij droog was hebben we heel lang gezocht naar een product om af te werken. Uiteindelijk hebben we het gevonden bij een echte schilderswinkel een soort lak dat keihard wordt...Het blad heeft zeker wel 8 à 10 lagen gehad.

Esther en haar man bestieren óók nog een prachtige camping, al móet je de foto's zien en zul je met ons eens zijn dat het hier meer om "Glamping" gaat;)!

Esther bedankt! We komen graag nog eens terug als het af is!

www.minicampingopfietse.nl

 

 

 

Kees Tol, werkzaam bij Artifort

Wie is Kees Tol en wat is jouw functie bij Artifort? Kees Tol is 37 jaar en woont samen met zijn schat Marieke. In het najaar wordt onze liefde bekroond met een klein wondertje. Iets waar we ontzettend naar uitkijken, een droom die uitkomt. Wellicht klinkt het wat cliché maar we gaan ervan ui...

Lees verder

Saskia, interieurontwerper bij IKEA

Als je dan de kans ziet, moet je ‘m grijpen toch? Op Instagram kwamen we Saskia tegen, Saskia is interieurontwerper bij IKEA! Bijna iedereen wordt toch blij van IKEA? Vragen staat vrij dus we hebben Saskia gevraagd of we eens een kijkje achter de schermen mochten komen nemen en haar een paar v...

Lees verder

Marit van Verknocht Styling, verkoo...

*Waar kennen we jou van? Sinds een half jaar blog ik, eerst op mijn blog Homemarit, maar inmiddels op verknochtstyling.blogspot.nl Eerder mocht ik al eens op Inspiratie voor je Interieur staan met mijn woning en onze stacaravan. En heb ik zelfs de krant gehaald met mijn interieur ;-) AD binnenkijk...

Lees verder

Emma en Mirelle, twee hele jonge we...

Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie? Wij zijn Emma & Mirelle en zijn nichtjes, maar natuurlijk ook vriendinnen & collega's ;) &en wij zijn 12 & 13 jaar oud(Emma is 12 & Mirelle is 13 Hoe is jullie webwinkel ontstaan? Wij vonden het al als kleine meisjes eigenlij...

Lees verder