14-04-2021

6 stylingtips om je terras lenteklaar te maken

6 stylingtips om je terras lenteklaar te maken

 

Nu de lente officieel van start is wordt het hoog tijd om ook je tuin lenteklaar te maken. En dan hebben we het dit keer niet over het aanpakken van de bomen, struiken, planten en het gras, maar… over de aankleding van je terras. We zetten 6 stylingtips voor je op een rijtje!

 

1.     Mooie tuinset

Wat is een tuin nou zonder tuinset? Inderdaad, onpraktisch en vooral heel ongezellig! Kan jouw huidige tuinset wel een upgrade gebruiken? Ga dan voor een nieuwe look! Want door de juiste tuinsets te kiezen zorg je voor een geweldige eyecatcher. Kies je voor tijdloos en strak of pak je uit en ga je voor de bohemian vibes met natuurlijke materialen zoals hout en bamboe? Kan allemaal!

 

2.     Lichtsnoer of lampionnen

Aangezien we heel wat festivals hebben moeten missen afgelopen jaar is dit een des te betere reden om je tuin een festivalvibe te geven. Hoe? Door lichtsnoeren of lampionnen op te hangen! Wit, gekleurd of knipperend, niets is te gek!

 

3.     Parasol of schaduwdoek

Natuurlijk is een parasol vooral heel fijn om jezelf te beschermen tegen de zon en de gevaarlijke UV-stralen, maar wat ook niet geheel onbelangrijk is: het zorgt voor een ontzettend gezellige sfeer. Daarnaast kun je qua styling echt alle kanten op. Buiten de standaard parasols kun je namelijk ook nog kiezen voor parasols in Ibiza-style met franjes, ornamenten en vrolijke dessins. Maar ook schaduwdoeken worden steeds geliefder vanwege het gemak, maar toch ook wel een beetje omdat schaduwdoeken je tuin wederom in die gezellige festivalsfeer brengen.

 

4.     Buitenkleed

Wil je binnen doortrekken naar buiten, dan kan een buitenkleed op je (dak)terras of balkon natuurlijk niet ontbreken. Door het speciale buitenbestendige materiaal kun je ‘m het gehele seizoen buiten laten liggen. En… het zorgt voor een instant knusse en huiselijke sfeer.

 

5.     Vuurschaal

Wil je tot in de late uurtjes buiten zitten? Dan is een knisperend kampvuurtje ideaal! Het geeft namelijk veel licht én warmte. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend gezellig om met het gezin of je vrienden tot laat marshmallows, worstjes en broodjes te braden boven het vuur! Je kunt natuurlijk kiezen voor een vuurkorf, maar persoonlijk zijn wij erg fan van vuurschalen. Deze geven je tuin net even een chiquere look én ze zijn makkelijk schoon te maken. Daarnaast blijft je gras of je terras ook beter beschermd tegen houtskool en as omdat dit er simpelweg niet uit kan glippen. 

 

6.     Nieuwe kussens

Vaak zit styling ‘m ook gewoon in kleine, subtiele details. Style je mooie tuinset bijvoorbeeld af met nieuwe sierkussens en je tuin heeft een compleet andere look.

Een vlag in de tuin? Dit zijn je mo...

  Op bepaalde dagen in Nederland hangen veel mensen de vlag uit. Denk hierbij aan dagen als koningsdag of Bevrijdingsdag of als iemand uit het Koningshuis jarig is. Wil jij ook graag een vlag in je tuin hebben om te kunnen vlaggen? Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn op dit ge...

Lees verder

Eettafel anders - ovale tafel op ma...

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons int...

Lees verder

Waarom overstappen op led verlichti...

Led verlichting. Het wordt tegenwoordig steeds populairder. Niet alleen bij de consument maar ook steeds meer bedrijven vervangen de oude verlichting door led verlichting. Wat zijn nou precies de voordelen van led verlichting en waarom zou ook jij overstappen?     Energieverbruik Je kunt w...

Lees verder

Hoe vaak geef jij je interieur een ...

Ben jij iemand die een huis in kan richten, en daar een heel groot deel van zijn leven intens tevreden mee kan zijn? Je hebt alles met zorg uitgezocht, helemaal je smaak, dus waarom zou je er iets aan veranderen? Of ben jij juist iemand die dingen snel zat is, en de boel het liefst iedere maand hele...

Lees verder