18-09-2017

5 tips bij het inrichten van een zolderkamer tot extra kamer

De zolderkamer is vaak een kamer die over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting van een huis. Maar na een tijd komen mensen er toch achter dat je deze kamer kan benutten voor veel mooiere dingen dan gewoon maar een zolderkamer. Denk aan het creëren  van een extra slaapkamer, werkruimte of zelf voor verhuur. Hieronder 5 tips die je kunnen helpen bij het creëren  van een extra zolderkamer.

 

 

1. Creëer licht

Het belangrijkste is het creëren van licht. Aangezien een zolderkamer vaak klein is met schuine daken, is het prettig om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakkapel of een dakraam. Bij Dakraamshop hebben ze mooie dakramen met zonwering die de warmte buiten houdt. Het plaatsen van een dakkapel brengt vaak meer nadelen met zich mee dan bij het plaatsen van een dakraam. Zoals het regelen van een vergunning en de prijs. Eerder hebben we een artikel geplaatst over het plaatsen van een dakraam.

 

2. Lichte kleuren

Mocht het installeren van een dakraam of dakkapel te ingrijpend zijn dan kun je altijd nog licht en sfeer creëren met de inrichting. Zoals bijvoorbeeld de muren een lichte kleur te geven. Niemand wordt er namelijk blij van om in een donker hol te leven. Houdt de inrichting van meubels ook simpel, en gebruik niet te veel poes pas want dit neemt alleen maar meer ruimte in beslag.

 

3. Warmte stijgt naar boven

Een nadeel van een zolderkamer is dat de warmte naar boven stijgt. Iederen kent het wel. Die lange warme zomernachten. Gelukkig zijn er veel manieren om de warmte buiten te houden. Zorg ervoor dat de zolderkamer goed is geisoleerd. Mocht je een dakraam plaatsen, kies dan voor gordijnen die zonwering bieden.

 

4. Inbouwkast hoeken

Om de schuine wanden optimaal te benutten is het ideaal om wandkasten in te bouwen. Op deze manier benut je iedere centimeter van de kamer en bespaar je ruimte én frustratie omdat je niet opzoek hoeft naar een kledingkast die nét niet onder het schuine dak past.

 

5. Plaats een vaste trap

Veiligheid en bereikbaarheid is natuurlijk ook belangrijk. Niemand heeft zin om elke keer bij het betreden van de zolderkamer een trap uit het plafond te trekken. Plaats daarom een vaste trap. Dit beidt tevens veel meer veiligheid. Mocht een vaste rechte  trap in je huis geen optie zijn, kies dan voor een ronde trap. Deze neemt veel minder ruimte in beslag. 

Dit kan een waterontharder voor jou...

Natuurlijk kunnen we in Nederland blij zijn met de toegang tot schoon drinkwater. Maar wist je dat er nog steeds verschillen bestaan in de kwaliteit van drinkwater per regio? En wist je dat dit niet alleen effect heeft op het water dat je drinkt, maar ook op het water waarmee je schoonmaakt en douch...

Lees verder

Hoe richt je een studio gezellig en...

Ben jij de eigenaar of huurder van een studio, maar vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Maak je niet druk, want met wat creativiteit en praktische oplossingen kan je jouw studio in een handomdraai omtoveren tot een stijlvol én functionele ruimte. In het onderstaande artikel geven...

Lees verder

Waar moet een thuiskantoor allemaal...

Het is steeds gebruikelijker om een deel van de werkweek thuis te werken. En dat heeft verschillende voordelen. Zo ben je minder tijd kwijt aan forensen. Misschien kun je thuis geconcentreerder je werk doen. En de afwisseling is sowieso best fijn. Maar hoe richt je in je eigen woning nu een goed thu...

Lees verder

Dit is hoe je jouw huis duurzamer k...

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het vervangen van gas door elektriciteit tot het installeren van energ...

Lees verder