10-01-2022

5 dingen die je niet over het hoofd wilt zien bij het renoveren van je huis

Staat er een grote renovatie op de planning? Dan zijn er een aantal zaken die je echt niet over het hoofd wilt zien. Een renovatie is namelijk een groot project. Ben je benieuwd wat je dan echt niet mag vergeten bij een renovatie? Blijf in dat geval hieronder verder lezen. Hieronder kan je namelijk een goed overzicht vinden de belangrijkste dingen omtrent een renovatie.

 

5 dingen die je niet over het hoofd wilt zien bij het renoveren van je huis

 

Een planning

Een renovatie kan pas starten als er een goede planning is bedacht. Zonder voorbereiding wordt het lastig om te renoveren. Bedenk dus van tevoren wat je precies wil gaan renoveren en schrijf dit voor jezelf duidelijk op. Vergeet niet te noteren wat je allemaal nodig denkt te hebben voor de renovatie. Op basis van die informatie kan je echt gaan plannen wanneer alles moet gebeuren.

 

Vergunning aanvragen

Op het moment dat het een grote renovatie is waarbij er dingen moeten worden verbouwd, betekent dit dat je wellicht een vergunning moet aanvragen. Een vergunning moet je in dat geval aanvragen bij de gemeente. Om erachter te komen of je inderdaad een vergunning nodig hebt, is het verstandig om contact op te nemen met de gemeente. De gemeente kan jou namelijk precies vertellen wat jij nodig hebt.

 

Onverwachte kosten

Hoe erg je ook wenst dat de renovatie soepel verloopt, kan het toch voorkomen dat je uiteindelijk tegenover onverwachte kosten komt te staan. Dit is natuurlijk niet fijn en om die reden is het belangrijk dat je een goede spaarpot hebt klaarstaan. Door een goede spaarpot hoef je niet in de stress te raken dat je het niet kan betalen. Wil je een vakman inschakelen? Kijk dan bij prijzen zoofy voor een indicatie van de kosten.

 

Professional inschakelen

Sommige klussen bij een renovatie kan je uiteraard zelf uitvoeren als je een beetje handig bent, maar sommige klussen kunnen beter door een professional worden uitgevoerd. Het voordeel van een professional is dat iemand het uitvoert met veel ervaring. Daarnaast hoef jij het niet meer zelf te doen, waardoor je tijd bespaart. Hierdoor kan jij je focussen op de andere klussen. Dit zijn een aantal redenen waarom mensen toch sneller voor een professional kiezen.

 

Meerdere offertes

Op het moment dat je een professional wil inschakelen, is het wel belangrijk dat je een betrouwbare professional kiest. Zoek om die redenen bijvoorbeeld reviews op over de professional. Daarnaast is het altijd slim om meerdere offertes aan te vragen om zo een keuze te maken voor de beste professional. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar wat kost een trap bekleden? Dan is het een kwestie van contact opnemen en een goede prijs afspreken.

 

 

Is een lichtstraat wel duurzaam?

Een goede lichtstraat uitbouw kan een grote bijdrage leveren aan het welzijn en de sfeer in een huis. Door het toevoegen van een lichtstraat kan er meer daglicht in het huis binnenkomen. Dit heeft een positief effect op de stemming en gezondheid van de bewoners. Hieronder lees je meer over...

Lees verder

De lente in huis!

Ramen en deuren open, iedereen en alles naar buiten, de lente is hier! Zodra we de eerste zonnestralen zien en voelen begint er van alles te kriebelen en krijgen we enorm veel zin om wat dingen in ons interieur te veranderen. Eruit met die winter, de lente mag in huis een plekje krijgen. Meer licht,...

Lees verder

Nieuwe toegangspoort kopen: waar le...

  Bij een vrijstaande woning mag een toegangspoort niet ontbreken. Een mooie poort draagt niet alleen bij aan de sfeer van de tuin, maar maakt de woning ook een stukje veiliger. Het is direct duidelijk waar de erfgrens ligt. Bovendien is een hoog hekwerk met bijpassende poort erg fijn als je kl...

Lees verder

Fris je schutting op met een laagje...

Het voorjaar staat voor de deur, wat betekent dat we straks weer heerlijk kunnen genieten in de tuin. We snappen dat je niet de tijd hebt om je hele tuin op de schop te nemen, maar door je schutting te verven geef je je tuin al een geheel nieuwe look. Hoe je dit het beste aanpakt? We delen enkele ti...

Lees verder