10-01-2022

5 dingen die je niet over het hoofd wilt zien bij het renoveren van je huis

Staat er een grote renovatie op de planning? Dan zijn er een aantal zaken die je echt niet over het hoofd wilt zien. Een renovatie is namelijk een groot project. Ben je benieuwd wat je dan echt niet mag vergeten bij een renovatie? Blijf in dat geval hieronder verder lezen. Hieronder kan je namelijk een goed overzicht vinden de belangrijkste dingen omtrent een renovatie.

 

5 dingen die je niet over het hoofd wilt zien bij het renoveren van je huis

 

Een planning

Een renovatie kan pas starten als er een goede planning is bedacht. Zonder voorbereiding wordt het lastig om te renoveren. Bedenk dus van tevoren wat je precies wil gaan renoveren en schrijf dit voor jezelf duidelijk op. Vergeet niet te noteren wat je allemaal nodig denkt te hebben voor de renovatie. Op basis van die informatie kan je echt gaan plannen wanneer alles moet gebeuren.

 

Vergunning aanvragen

Op het moment dat het een grote renovatie is waarbij er dingen moeten worden verbouwd, betekent dit dat je wellicht een vergunning moet aanvragen. Een vergunning moet je in dat geval aanvragen bij de gemeente. Om erachter te komen of je inderdaad een vergunning nodig hebt, is het verstandig om contact op te nemen met de gemeente. De gemeente kan jou namelijk precies vertellen wat jij nodig hebt.

 

Onverwachte kosten

Hoe erg je ook wenst dat de renovatie soepel verloopt, kan het toch voorkomen dat je uiteindelijk tegenover onverwachte kosten komt te staan. Dit is natuurlijk niet fijn en om die reden is het belangrijk dat je een goede spaarpot hebt klaarstaan. Door een goede spaarpot hoef je niet in de stress te raken dat je het niet kan betalen. Wil je een vakman inschakelen? Kijk dan bij prijzen zoofy voor een indicatie van de kosten.

 

Professional inschakelen

Sommige klussen bij een renovatie kan je uiteraard zelf uitvoeren als je een beetje handig bent, maar sommige klussen kunnen beter door een professional worden uitgevoerd. Het voordeel van een professional is dat iemand het uitvoert met veel ervaring. Daarnaast hoef jij het niet meer zelf te doen, waardoor je tijd bespaart. Hierdoor kan jij je focussen op de andere klussen. Dit zijn een aantal redenen waarom mensen toch sneller voor een professional kiezen.

 

Meerdere offertes

Op het moment dat je een professional wil inschakelen, is het wel belangrijk dat je een betrouwbare professional kiest. Zoek om die redenen bijvoorbeeld reviews op over de professional. Daarnaast is het altijd slim om meerdere offertes aan te vragen om zo een keuze te maken voor de beste professional. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar wat kost een trap bekleden? Dan is het een kwestie van contact opnemen en een goede prijs afspreken.

 

 

Is dit hét moment om een woning te...

  De woningmarkt blijft een vreemd beest. In 2021 kookte hij nog over, vlogen huizen als warme broodjes over de toonbank en werd er fors overboden. Een jaar later lijken de kaarten heel ander geschud te zijn en hebben mensen grote moeite om hun huis verkocht te krijgen. Dringen voor een bezicht...

Lees verder

Minimalistische keuken: interieurti...

Een minimalistische keuken ontwerpen lijkt makkelijk, maar eigenlijk is het best een uitdaging. Zeker als je het spannend wil houden. Maar geen nood, want met onze tips lukt het je zeker!     Inbouwspots zijn onmisbaar Inbouwspots in de keuken? Dat is een goed idee! Want ze ogen erg strak....

Lees verder

Een vlag in de tuin? Dit zijn je mo...

  Op bepaalde dagen in Nederland hangen veel mensen de vlag uit. Denk hierbij aan dagen als koningsdag of Bevrijdingsdag of als iemand uit het Koningshuis jarig is. Wil jij ook graag een vlag in je tuin hebben om te kunnen vlaggen? Dan is het goed om te weten wat je mogelijkheden zijn op dit ge...

Lees verder

Eettafel anders - ovale tafel op ma...

Welke woonstijl je ook mooi vindt, de eetkamertafel zien we graag royaal van formaat. We willen graag met veel mensen eraan kunnen zitten om te eten, de kletsen, een drankje te nuttigen en al die dingen die je zoal aan de eettafel kunt doen. De afgelopen jaren is dit meubelstuk bij velen van ons int...

Lees verder