17-06-2020

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Als je in de Randstad woont, is het niet gek dat je leeft op een klein aantal vierkante meters. Vaak is je woonkamer niet heel groot en past er in de slaapkamer net een tweepersoonsbed. Toch vinden wij Nederlanders het prima. Een kleinere woning brengt namelijk ook voordelen met zich mee. Zo is er minder ruimte voor rotzooi, waardoor je minimalistisch leeft en je appartement snel schoonmaakt. Daarnaast kun je een klein appartement vaak leuk indelen. Soms is het even puzzelen, maar door creatief te denken kom je vaak op de leukste, creatieve oplossingen. Badkamerspecialist Mastello geeft je in deze blog de beste tips om een kleine badkamer in te richten. 

 

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

 

1. Berg je handdoeken op in een kleine badkamer

Lekkere dikke, grote handdoeken zijn heerlijk om jezelf mee af te drogen. Toch nemen ze vaak veel ruimte in beslag. In een kleine badkamer is het goed om je handdoeken op te bergen. Dit kun je op een leuke manier doen. Door ze bijvoorbeeld op een speciale manier op te rollen zullen ze eerder als style item worden gezien. Zo zorgen ze voor een rustige toevoeging in jouw badkamer. Kies wel voor handdoeken in dezelfde kleur, zodat het niet te druk oogt. 

 

2. Opbergruimte is key 

Door veel spullen in je badkamer neer te zetten, kan het vaak rommelig en kleiner ogen dan dat het eigenlijk is. Daarom is het goed om, vooral in een kleine badkamer, alles goed op te bergen achter deurtjes. Kies in een kleine badkamer voor een badmeubel met deurtjes. Hierin berg je jouw spulletjes op, waardoor ze niet in het zicht staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor opbergruimte in je badmeubel, zoals een badkamermeubel onder je wastafel of een spiegelkast. Een spiegelkast is een spiegel die als deurtje voor een kleiner kastje hangt. Achter dit deurtje kun je spullen bewaren die je dagelijks gebruikt, zoals je tandenborstel, tandpasta en dagcrème. 

 

3. Badkamermeubel op maat

Een badmeubel kun je in veel verschillende maten en materialen vinden. Maar als je een kleine badkamer hebt, wil je deze natuurlijk zo functioneel mogelijk inrichten. In dit geval is een badmeubel op maat wel echt een toevoeging. Hierbij kun je de gewenste opbergruimte kiezen én je weet zeker dat het badkamermeubel niet te veel ruimte in beslag neemt. 

 

4. Kies voor een inloopdouche

Dit is misschien niet de eerste keuze die je maakt, maar een inloopdouche is perfect voor kleine badkamers. Een inloopdouche met luxe zwarte doucheset of zwarte douchekop hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen en oogt daarnaast luxueus. Op Pinterest vind je veel ideeën voor een kleine badkamer met inloopdouche. Kies voor een inloopdouche met glazen wanden, waardoor de douchewand de ruimte niet breekt. 

 

Met deze 4 tips richt je jouw kleine badkamer leuk en functioneel in. Wij hopen dat je met deze tips de badkamer van jouw dromen kunt creëren. 

 

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder

Hoe maak je een mooie en gezellige ...

Of je nu een klein of een groot balkon hebt: het is leuk om er een fraaie plek van te maken. Je kunt je balkon immers zien als de ideale locatie om te ontspannen. Kom er tot rust, geniet er van momentjes voor jezelf. Met een goed boek en een kop koffie erbij. En met een gezellige styling om je heen!...

Lees verder

Zo kleed je je huis fleurig aan

Waarschijnlijk heb je de aankleding van je woning tiptop in orde. Misschien heb je wel een specifieke interieurstijl uitgekozen of heb je gewoon meubelen en decoraties gekocht die je mooi vond. Toch mist er nog iets van levendigheid in je huiskamer. We geven je graag een paar tips om wat kleur en fl...

Lees verder