25-05-2021

4 redenen om te kiezen voor een barrel sauna in je tuin

Ga jij regelmatig naar de sauna en vind je dit zelfs zo heerlijk dat je overweegt een eigen sauna in of rondom huis te plaatsen? Dan is het kiezen van een barrel sauna zeker het overwegen waard. Waarom? We leggen het je uit!

 

 

Maar eerst… wat is een barrel sauna?

Het zal je niet verbazen, maar een barrel sauna dankt zijn naam aan de vorm. De houten sauna is namelijk in de vorm van een groot vat, oftewel een barrel in het Engels.

 

4 voordelen van een barrel sauna

 

1.     Mooie toevoeging aan de tuin

Misschien niet de hoofdreden waarom je een sauna in je tuin zou laten plaatsen, maar toch ook zeker niet geheel onbelangrijk. De natuurlijke uitstraling van de houten barrel sauna is nou eenmaal een prachtige toevoeging aan je tuin, waar je een instant spa- en vakantiegevoel van krijgt! Ja, alleen al door er naar te kijken! Maar wacht maar tot je erin stapt!

 

2.     Betere luchtcirculatie

De ronde vorm van de sauna is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens erg praktisch. Doordat er geen hoeken in zitten blijft daar geen warme lucht hangen, waardoor de lucht met de ronde vorm mee circuleert. Kortom: geen grote temperatuurverschillen binnen de sauna!

 

3.     Sauna warmt sneller op

De ronde vormen zorgen niet alleen voor betere circulatie, maar ook voor een betere opwarming. De sauna wordt niet alleen gelijkmatiger warm, maar ook nog eens vele malen sneller dan andere soorten sauna’s. Dubbel fijn, want zo hoef je minder lang te wachten, maar het is ook nog eens prettiger voor je portemonnee. Het scheelt namelijk ontzettend veel stookkosten!

 

4.     Daarna meteen in de buitenlucht

Omdat een barrel sauna een buitensauna is, kun je na het stomen en zweten heerlijk afkoelen in de buitenlucht. Heerlijk! Sommige barrel sauna’s hebben zelfs een kleine veranda of een afdakje waar je nog eventjes in de frisse buitenlucht kunt nagenieten van je stoomsessie.

 

Jacuzzi in de tuin

En als je je tuin dan toch omtovert tot luxe spa en ultieme zen-plek… heb je al eens nagedacht over een jacuzzi in de tuin? Genieten!

Waarom een houten veranda een goed ...

Een veranda is een overkapping die vast zit aan je huis of schuur. Het dak steunt dus slechts aan één kant op palen. Dit maakt het net even anders dan een terrasoverkapping. Zo’n overkapping kan namelijk ook los in de tuin staan. Daarnaast zie je dat de ondergrond bij een veranda...

Lees verder

Upgrade jouw eetkamer met deze eetk...

Blaas de eetkamer een nieuw leven in door de eetkamerstoelen te vervangen. Dit geeft de hele ruimte een andere look! In dit artikel lees je meer over de grootste trends van het moment. Van verschillende kleuren en designs tot de populairste soorten bekleding. Welke stijl spreekt jou het meeste aan? ...

Lees verder

Praktische mooie meubels

Wil jij jouw huidige woning van een nieuw interieur voorzien? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning? En ben je daarom op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het in beginsel belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die je mooi vindt. Maar het vinden van een passende inrichting gaat verder dan jouw...

Lees verder

Fotolijsten aan een betonnen muur o...

    Fotolijsten netjes ophangen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel even de tijd voor nemen én precies te werk gaan. Daarnaast moet je de juiste gereedschappen en werkwijze gebruiken voor jouw type muur. Is de muur van beton? Dan ga je zo te werk:   Benodigdheden: ...

Lees verder