25-05-2021

4 redenen om te kiezen voor een barrel sauna in je tuin

Ga jij regelmatig naar de sauna en vind je dit zelfs zo heerlijk dat je overweegt een eigen sauna in of rondom huis te plaatsen? Dan is het kiezen van een barrel sauna zeker het overwegen waard. Waarom? We leggen het je uit!

 

 

Maar eerst… wat is een barrel sauna?

Het zal je niet verbazen, maar een barrel sauna dankt zijn naam aan de vorm. De houten sauna is namelijk in de vorm van een groot vat, oftewel een barrel in het Engels.

 

4 voordelen van een barrel sauna

 

1.     Mooie toevoeging aan de tuin

Misschien niet de hoofdreden waarom je een sauna in je tuin zou laten plaatsen, maar toch ook zeker niet geheel onbelangrijk. De natuurlijke uitstraling van de houten barrel sauna is nou eenmaal een prachtige toevoeging aan je tuin, waar je een instant spa- en vakantiegevoel van krijgt! Ja, alleen al door er naar te kijken! Maar wacht maar tot je erin stapt!

 

2.     Betere luchtcirculatie

De ronde vorm van de sauna is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens erg praktisch. Doordat er geen hoeken in zitten blijft daar geen warme lucht hangen, waardoor de lucht met de ronde vorm mee circuleert. Kortom: geen grote temperatuurverschillen binnen de sauna!

 

3.     Sauna warmt sneller op

De ronde vormen zorgen niet alleen voor betere circulatie, maar ook voor een betere opwarming. De sauna wordt niet alleen gelijkmatiger warm, maar ook nog eens vele malen sneller dan andere soorten sauna’s. Dubbel fijn, want zo hoef je minder lang te wachten, maar het is ook nog eens prettiger voor je portemonnee. Het scheelt namelijk ontzettend veel stookkosten!

 

4.     Daarna meteen in de buitenlucht

Omdat een barrel sauna een buitensauna is, kun je na het stomen en zweten heerlijk afkoelen in de buitenlucht. Heerlijk! Sommige barrel sauna’s hebben zelfs een kleine veranda of een afdakje waar je nog eventjes in de frisse buitenlucht kunt nagenieten van je stoomsessie.

 

Jacuzzi in de tuin

En als je je tuin dan toch omtovert tot luxe spa en ultieme zen-plek… heb je al eens nagedacht over een jacuzzi in de tuin? Genieten!

Goede tips bij het stylen van je wo...

Woonaccessoires: ze zijn onmisbaar in huis. Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je woning? Dan is het goed om te weten hoe je deze woonaccessoires het beste kunt stylen. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, ...

Lees verder

Energie besparen doe je zo

We weten het allemaal: energie moet duurzaam zijn en het is het beste om vooral zo min mogelijk te verbruiken. Warmtepompen worden vaker aangeschaft om zo duurzaam mogelijk en elektrisch te verwarmen, maar dat is tegelijk een flinke investering. Hoe zorg je voor energiebesparing zonder heftige verbo...

Lees verder

3 tips voor het renoveren van elekt...

Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan denk je misschien ook na over het renoveren van de elektra. Dat is niet gek, want vandaag de dag gaan we heel anders om met elektriciteit dan we grofweg 30 jaar geleden deden. Veel woningen zijn gebouwd op de oude manier van elektriciteitsgeb...

Lees verder

Waarom een container huren bij een ...

Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben ongekend veel huishoudens gekozen voor een verbouwing. Een logische keuze, aangezien verhuizen op dit moment praktisch onbetaalbaar is. Omdat mensen door de corona pandemie toch geld overgehouden hebben, kiezen veel mensen voor...

Lees verder